Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (kokki tai tarjoilija), 10.1.2022 alkaen, oppisopimuskoulutus

Opiskele ravintola- ja cateringalaa työelämävaltaisesti.

Kokki osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa erilaisille asiakkaille, toimia hygieenisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti sekä tunnistaa peruselintarvikkeet ja -raaka-aineet.

Tarjoilija osaa myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia, laittaa tuotteet esille ja kunnostaa asiakastiloja sekä palvella suomalaisia ja kansainvälisiä asiakkaita.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalvelun (kokki) TAI asiakaspalvelun (tarjoilija) osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen tarkemmin ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

  • Lähiopetusta on oppilaitoksessa tarjolla maanantaisin ja/tai tiistaisin klo 9-16.
  • Koulutus kestää opiskelijan aiemmista opinnoista sekä oppisopimuspaikasta ja -ajasta riippuen 1,5-2 vuotta.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Koulutukseen hakeutuminen

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista. Voit hakea myös omaehtoiseen koulutukseen.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 (4.krs), Turku
puh. 02 2633 4900

Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Lisätietoja koulutuksesta

Opinto-ohjaaja Maria Kallio, puh. 044 907 3945 tai maria.kallio@turku.fi

Koulutuksen esite: Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (pdf)