Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, 1.9.2021 alkaen, päiväkoulutus

Hakuaika päättyy 23.5.2021.

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon suorittanut henkilö voi työskennellä suuntautumisensa mukaan esim. tekstiilien valmistus-, myynti-, markkinointi- tai -huoltotehtävissä alan teollisuudessa, pienyrityksessä, myymälässä, puvustamossa, pesulassa, pukuvuokraamossa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Sisältö

Koulutus pohjautuu tekstiili- ja muotialan perustutkinnon perusteisiin. Tutkintoa suorittaessaan opiskelija voi valita kaikille pakollisen perusosaamisen lisäksi erilaisia polkuja oman ammattiuransa löytämiseksi.  Tutkintonimike määräytyy valinnaisten tutkinnon osien mukaan joko ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiilien valmistaja, tekstiilihuoltaja tai muotiassistentti.

Kesto ja toteutus

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista. Koulutuksen kesto on noin 2 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

  • Koulutus on suunnattu ensisijaisesti ylioppilastutkinnon tai jonkin muun alan ammatillisen perustutkinnon suorittaneille.
  • Soveltuvuus alalle
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee oppimateriaalista, henkilökohtaisista työvälineistä ja materiaaleista yhteensä noin 300-400 euroa. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 23.5.2021. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake sekä osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

Osa hakeutujista kutsutaan valintahaastatteluun, jotka pidetään 1.6.2021. Kutsut haastatteluun lähetetään sähköpostitse. Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Leena Sinervaara, puh. 044 907 3478 tai leena.sinervaara@turku.fi
Opinto-ohjaaja Jutta Mäkynen, puh. 040 3560954 tai jutta.makynen@turku.fi