Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinto, 1.11.2021 alkaen

Hakuaika päättyy 5.10.2021.

Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinto ja pukeutumisneuvontaan suuntautuminen antaa hyvät valmiudet toimia alalla yrittäjänä, tai asiantuntijana tuote- tai palvelukehityksen tehtävissä. Sinulla on opiskeluvalintojesi mukaisesti syvällistä ammattitaitoa materiaalien käytössä ja palveluiden tuottamisessa sekä brändäys-, hankinta- tai liiketoimintatehtävissä. Osaat ohjeistaa, ohjata sekä arvioida ja kehittää alan työprosesseja, työmenetelmiä ja -välineitä toimien vastuullisesti ja tiedostaen ekologisuuden ja eettisyyden merkityksen alan kestävän kehityksen edistäjänä.

Koulutus soveltuu tekstiili- ja muotialan, hius- ja kauneusalan ammattilaiselle tai yrittäjälle, joka haluaa laajentaa ja päivittää omaa osaamistaan. Tai kaupanalan ammattilaisille, jotka toimivat erilaisten vaatemyymälöiden tai –osastojen myynti-, palvelu- ja ostotehtävissä. Tutkinnon suorittaneena sinulla on valmiuksia työskennellä verkostoissa, kehittää osaamistasi ja seuraa alan kehitystä globaalisti.

Haluamme tarjota sinulle ammatillisesti inspiroivan koulutuksen matkallasi muodin ja kauneuden ammattilaiseksi.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinto. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa. Halutessasi voit myös suorittaa koko tutkinnon sijasta tutkinnon osia.

Kesto ja toteutus

 • Koulutus alkaa 1.11.2021.
 • Koulutukseen sisältyy lähipäiviä noin 2 pv/kk, niiden määrä tarkentuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
 • Lisäksi koulutukseen kuuluu itsenäistä työskentelyä ja opiskelua tukevia tehtäviä.
 • Koulutuksen kesto noin 1-1,5 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Koulutuksen teemapäivät toteutetaan yhdessä hius- ja kauneudenhoitoalan ja tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinnon opiskelijoiden sekä eri alojen asiantuntijoiden ja kumppaneiden kanssa. Monialainen osallistujajoukko tarjoaa sinulle hyvän mahdollisuuden keskinäiseen verkostoitumiseen ja opiskeltavien teemojen rikastuttamiseen.

Valintaperusteet

 • Sinulla on jo olemassa oleva, koulutuksen sisältöihin sopiva työpaikka/yritys tai työskentelet hankkimassasi työssäoppimispaikassa koulutussopimuksella
 • Soveltuvuus alalle: koulutuksen tai työkokemuksen kautta hankittu alan perusosaaminen
 • Motivaatio
 • Koulutuksen tarve
 • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutuksen hinta on 500 euroa. Koulutus on maksutonta työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Koulutus ei ole päätoimista opiskelua.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 5.10.2021. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake sekä osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun. Voit myös osallistua koulutukseen solmimalla oppisopimuksen.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnoista

 • Hakijat haastatellaan ennen valintojen tekemistä.
 • Henkilökohtainen valintahaastattelu järjestetään etänä (TEAMS) 5.10.2021 klo 9-16 välillä. Haastatteluun lähetetään erillinen kutsu sähköpostitse.

Kysy lisätietoja

Opettaja Maarit Orell, puh. 040 186 4586 tai maarit.orell@turku.fi

Esite: Muoti- ja kauneusala (pdf)