Toimijaksi elintarvikealalle, Elintarvikealan perustutkinnon osa 16.1.2023 alkaen, päiväkoulutus vieraskielisille

Hakuaikaa on jatkettu. Hakuaika päättyy 4.12.2022. Oletko kiinnostunut työskentelemään elintarvikealalla, mutta sinulla ei ole alan koulutusta? Tule hankkimaan perusteet elintarvikealalla työskentelyyn ja vahvistamaan suomenkielen- ja opiskelutaitoja. 

Koulutus on suunnattu vieraskielisille, jotka suunnittelevat työllistymistä elintarvikealalle ja haluavat saada haltuun perusteet sekä vahvistaa suomenkielen osaamista ja opiskelutaitoja.

Sisältö

Koulutuksen aikana on tarkoitus suorittaa elintarvikealan perustutkinnosta tutkinnon osa Elintarviketuotannossa toimiminen (35 osp). Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Kesto ja toteutus

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Koulutus alkaa 16.1.2023. Koulutuksen kesto noin 5 kuukautta. Koulutuksen loppuvaiheessa on työelämäjakso, jossa annetaan tutkinnon osan näyttö

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle: Elintarvikeala sopii henkilölle, joka on huolellinen ja hygieeninen työssään. Alalla vaaditaan sopeutumista erilaisiin työaikoihin, aikaisiin aamuihin ja vuorotyöhön.  Jos sinulla on allergioita ja/tai tuki- ja liikuntaelinsairauksia, voivat ne rajoittaa työllistymistäsi alalle.  Ala vaatii hyvää fyysistä kuntoa.
  • Motivaatio ja sitoutuminen
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot esim. verkko-opintoihin, riittävä suomen kielen luku- ja kirjoitustaito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelija maksaa itse kengistä ja oppimateriaaleista aiheutuvat kulut. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea KELAn opintotukea. Kysy TE-toimistosta lyhytkestoisten opintojen suorittamisesta työttömyysetuudella.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 4.12.2022. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun.

Lisätietoja hakeutumisesta

  • Valintahaastattelut järjestetään hakuajan päätyttyä Aninkaisten koulutalolla. Haastatteluun lähetetään kutsu sähköpostitse. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Päivi Laaksonen-Reuna

Koulutuksen esite: Toimijaksi elintarvikealalle (pdf)