Tutkinto valmiiksi -koulutus

Haku avoinna toistaiseksi.

Tutkinto valmiiksi -koulutuksessa voit suorittaa kesken jääneen tutkintosi loppuun tai suorittaa siitä tarvittavia puuttuvia osia.

Sisältö

TAIssa on tarjolla perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja lähes 30 eri alalta. Onko sinun kesken jäänyt tutkintosi yksi niistä? TAIn tutkintotarjontaan voit tutustua ammatilliset tutkinnot -sivuillamme. Tarkemmin eri tutkintojen osiin ja niiden sisältöön voit tutustua osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Kesto ja toteutus

Aloitus sopimuksen mukaan. Koulutuksen laajuus ja kesto määräytyvät aikaisemman osaamisesi ja henkilökohtaisen suunnitelman perusteella. Koulutukseen voi sisältyä lähiopetusta, etäopiskelua sekä työpaikalla oppimista. Tutkinnon osassa vaadittu ammattitaito osoitetaan näytöllä alan työelämässä.

Valintaperusteet

  • Tutkinnosta on suoritettu aiemmin yksi tai useampi tutkinnon osa. Todistus tutkinnon osasta/osista tai/ja opintosuoriteote on hakemuksen liitteenä.
  • Soveltuvuus alalle
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Perustutkinto-opetus on maksutonta. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnon yksittäisestä osasta peritään 150 euron maksu, kuitenkin enintään 300 euroa koko tutkinnosta.

Kuluja voi tulla esim. työvaatteiden, työvälineiden hankkimisesta sekä viranomaismaksuista (esim. lupakortit).

Koulutus voidaan suunnitella joko pää- tai sivutoimiseksi. Päätoimiseen opiskeluun on mahdollista hakea tukea.

Paikka

Alan koulutusyksikkö Turun ammatti-instituutissa.

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus Wilmassa.

Haku on avoinna toistaiseksi. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Hakemuksen saapumisen jälkeen hakijalle lähetetään sähköpostitse kutsu valintahaastatteluun. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.

Lisätietoja koulutuksesta

Opinto-ohjaaja Johanna Leskinen

Koulutuksen esite: Tutkinto valmiiksi (pdf)