Opintososiaaliset edut ja asuminen

Opintososiaaliset etuudet tutkintokoulutuksiin

Opintososiaalisia etuuksia myönnetään ensisijaisesti päätoimisiin opintoihin. Etuuden euromäärään voivat vaikuttaa henkilökohtainen tilanne, kuten ikä, tulot ja muut etuudet. Huom. Jos etuuden ehdot eivät opintojen aikana täyty, etuutta voidaan pienentää, evätä kokonaan tai periä takaisin. Opiskelijan velvollisuus on seurata, että etuuden ehdot täyttyvät myös opintojen aikana. Opinnot voidaan suunnitella myös sivutoimisiksi, tällöin etuuksia ei voi saada.

Etuudet alle 25-vuotialle

Etuudet yli 25-vuotialle

Kuntoutusrahalla kouluttautuminen

 • Kuntoutusrahalla kouluttautuminen on mahdollista, jos on sairaus tai vamma (B-lääkärinlausunto), joka rajoittaa työskentelyä alalla.
 • Kuntoutusrahan voi myöntää Kela, Työeläkelaitos tai vakuusyhtiö.

Asuminen

  Turun ammatti-instituutilla ei ole omaa opiskelija-asuntolaa. Turun ammatti-instituutin opiskelijat voivat hakea opiskelija-asuntoa Turun ylioppilaskuntasäätiöltä (TYS). Katso lisätietoja asunnon hakemisesta osoitteessa tys.fi.

  Opiskelijana saat tukea ja apua asunnon hankitaan oman koulutalosi kuraattorilta.

  Kelan yleinen asumistuki

  Lisätietoa yleisestä asumistuesta saat Kelan yleinen asumistuki -sivuilta.

  Matkustamisen tuet

  Kelan koulumatkatuki

  Koulumatkatukea voi hakea päivittäisten koulumatkojen kustannuksiin. Lisätietoja sekä ohjeet hakemiseen löytyvät Kelan Koulumatkatuki -sivulta.

  FÖLI Turun seudun joukkoliikenne

  Opiskelija-alennuksen saa Föli-alueen kunnassa kirjoilla oleva tai asuva opiskelija. Lisätietoja alennuksesta löytyy Fölin Opiskelijoiden alennukset -sivulta.  

  Vapaa-ajan matkat

  Opiskelijakortissa on alennettuihin matkoihin oikeuttavat tarrat, joilla saat Matkahuollon ja VR:n matkoista opiskelija-alennuksen. Jos sinulla ei ole opiskelijakorttia, hae opintotoimistosta opiskelijalipun ostotodistus.

  Opiskelijakortin tilaamisen ohjeet löytyvät opiskelijajärjestöjen Osku ry: n Tilaa Amis-opiskelijakortti -sivulta sekä Sakki ry:n Opiskelijakortti -sivulta.