Kansainvälinen toiminta

Tiesitkö, että voit:

  • suorittaa osan opinnoista ulkomailla työpaikalla tai TAIn yhteistyökoulussa?
  • kerätä kielitaitoa ja kulttuuriosaamista toimimalla kansainvälisen opiskelijan tuutorina Suomessa
  • osallistua kilpailutoimintaan, joka valmentaa maailmanluokan huippuosaajia!

Vaihto-opiskelu valmistaa kansainvälistyvään työelämään

Työelämäjaksot ja kouluvierailut ulkomailla ovat TAIn kansainvälisen toiminnan sydän. Ulkomaan työpaikoille oppimaan lähtee joka vuosi noin 70–100 opiskelijaa. Työjakso kestää 1–2 kuukautta. Vaihto sopii parhaiten opintojen loppupuolelle, kun ammattitaitoa ja osaamista on kertynyt riittävästi kotimaassa. Vaihtoon ulkomailla saa apurahaa kansainvälisyyshankkeiltamme. Apuraha kattaa yleensä matkat ja asumisen.

Vaihtoja tehdään eniten Erasmus + -rahoituksella Euroopan maihin. Joiltakin aloilta on mahdollista päästä töihin tai opiskelujaksolle myös Kiinaan, Kanadaan, Intiaan, Nepaliin, Tansaniaan tai Thaimaahan. Turun ammatti-instituutti on mukana myös globaaleissa verkostoissa, joista saat lisätietoa täältä: www.finvet.fi

Kotikansainvälisyys ja kv-tuutorointi

Kotikansainvälisyys ja kv-tuutoritoiminta antaa sinulle mahdollisuuden kehittää kieli- ja kulttuuriosaamista kotimaassa. Tuutoriopiskelijana autat ulkomaista vaihto-opiskelijaa tai vierailijaa tutustumaan Turkuun sekä sopeutumaan suomalaiseen elämäntapaan. Samalla opit paljon uutta ja saat uusia tuttuja eri puolilta maailmaa! Kysy toiminnasta lisää yksikkösi kv-vastuuopettajalta.

Kotikansainvälisyystoimintaan osallistumalla voit suorittaa kotikansainvälisyysopinnon (2 osp). Tuutoroinnin lisäksi opinnon voi suorittaa osallistumalla erilaisiin kansainvälisiin yhteistyöprojekteihin virtuaalisesti tai järjestämällä tapahtumia ja teemapäiviä. Lue lisää kotikansainvälisyysosa-alueesta.

Sinustako kansainvälinen huippuosaaja?

Kansainvälinen kilpailutoiminta sopii sinulle, jos haluat olla oman alasi huippu. Kilpailutoimintaa on sekä kotimaassa että ulkomailla. Suomi liittyy vuonna 1988 kansainväliseen WorldSkills-organisaatioon, joka järjestää joka toinen vuosi kansainväliset ammattitaidon MM-kilpailut. Eri ammattialat järjestävät myös omia mestaruuskilpailujaan.

 

Kv-päällikkö

Helena Mikkola
helena.mikkola@turku.fi
+35850 518 5815

Kv-koordinaattori

Linda Bäckman
linda.backman@turku.fi
+35840 358 6130

Kv-suunnittelija

Laura Vahtera
laura.vahtera@turku.fi
+35840 685 6882