Kansainvälinen toiminta

Tiesitkö, että voit:

  • suorittaa osan opinnoista ulkomailla työpaikalla tai TAIn yhteistyökoulussa?
  • kerätä kielitaitoa ja kulttuuriosaamista toimimalla kansainvälisen opiskelijan tuutorina Suomessa
  • osallistua kilpailutoimintaan, joka valmentaa maailmanluokan huippuosaajia!

Vaihto-opiskelu antaa valmiuksia kansainvälistyvään työelämään

Työelämäjaksot ja kouluvierailut ulkomailla ovat TAIn kansainvälisen toiminnan sydän. Ulkomaan työpaikoille oppimaan lähtee joka vuosi noin 70–100 opiskelijaa. Työjakso kestää 1–2 kuukautta. Vaihto sopii parhaiten opintojen loppupuolelle, kun ammattiosaamista on kertynyt riittävästi kotimaassa. Vaihtoon ulkomailla saa apurahaa kansainvälisyyshankkeiltamme. Apuraha kattaa yleensä matkat ja asumisen.

Vaihtoja tehdään eniten Erasmus + -rahoituksella Euroopan maihin. Joiltakin aloilta on mahdollista päästä töihin tai opiskelujaksolle myös Kiinaan, Kanadaan, Intiaan, Nepaliin, Tansaniaan, Thaimaahan tai Venäjälle. Apurahat Euroopan ulkopuolelle tulevat Opetushallituksen rahoittamilta globaaleilta verkostoilta, joista saat lisätietoa täältä: www.finvet.fi

Tuutoriksi vaihto-opiskelijalle?

Kotikansainvälisyys ja kv-tuutoritoiminta antaa mahdollisuuden kehittää kieli- ja kulttuuriosaamista kotimaassa. Tuutoriopiskelijat auttavat ulkomaista vaihto-opiskelijaa tai vierailijaa tutustumaan Turkuun sekä sopeutumaan suomalaiseen elämäntapaan. Samalla oppii paljon uutta ja saa uusia tuttuja eri puolilta maailmaa! Kysy toiminnasta lisää yksikkösi kv-vastuuopettajalta.

Sinustako kansainvälinen huippuosaaja?

Kansainvälinen kilpailutoiminta sopii opiskelijalle, joka haluaa olla alansa huippu. Kilpailutoimintaa on sekä kotimaassa että ulkomailla. Suomi liittyy vuonna 1988 kansainväliseen WorldSkills-organisaatioon, joka järjestää joka toinen vuosi kansainväliset ammattitaidon MM-kilpailut. Eri ammattialat järjestävät myös omia mestaruuskilpailujaan.

 

Kv-päällikkö

Helena Mikkola
helena.mikkola@turku.fi
+35850 518 5815

Kv-koordinaattori

Maria Hokkanen
maria.hokkanen@turku.fi
+35840 358 6130

Kv-suunnittelija

Laura Vahtera
laura.vahtera@turku.fi
+35840 685 6882