Liiketoiminta

Jos haluat merkonomiksi, valitse Liiketoiminnan perustutkinto.

Ala sopii sinulle, kun 

  • olet vastuuntuntoinen, tarkka ja yrittäjähenkinen.
  • pidät asiakaspalvelusta ja myymisestä. 
  • olet kiinnostunut ihmisistä ja ympäröivästä yhteiskunnasta ja liiketoiminnasta.
  • olet kiinnostunut tietotekniikasta ja sen soveltamisesta.

Aluksi opiskelet asiakaspalvelua, työyhteisössä toimimista ja tuloksellista toimintaa. Hankit osaamista asiakaslähtöisestä liiketoimintaosaamisesta, viestinnästä, talouden hallinnasta, erilaisista digitaalisista ympäristöistä ja verkostoista. Saat osaamista uusien tuotteiden, palveluiden ja asiakaskokemuksien kehittämisestä. Saat myös perusvalmiudet yrittäjyyteen. Toisena vuotena jatkat opiskelua valitsemallasi osaamispolulla.

"Olen oppinut ymmärtämään, millä ehdoilla liiketoiminta pyörii. Välillä kyllä näprätään numeroiden ja näppäinten kanssa." Johanna, opiskelija 

Eri osaamispoluilta erikoistutaan eri työtehtäviin: myyntiin, markkinointiin, palvelumuotoiluun, projektissa toimimiseen, asiakkuuksien hoitamiseen, logistiikkapalveluihin, yrittäjyyteen tai toimistopalveluiden ja taloushallinnon tehtäviin, laskutukseen, palkanlaskentaan ja kirjanpitoon. 

  • Merkonomi työllistyy eri alojen yrityksiin sekä yksityisiin ja julkishallinnon organisaatioihin asiakaspalvelun ja myynnin sekä taloushallinnon työtehtäviin. Merkonomi voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Voit opiskella ja suorittaa myös alan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon, jos sinulla on jo työkokemusta tai aikaisempaa koulutusta alalta.

Alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot:

  • Liiketoiminnan ammattitutkinto: taloushallinnon, myynti- ja markkinointiviestinnän tai kiinteistönvälityksen osaamisala
  • Lähiesimiestyön ammattitutkinto
  • Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto: taloushallinnon osaamisala

Kysy lisää:

opinto-ohjaaja Ulrika Gullqvist (liiketoiminta; jatkuva haku)
opinto-ohjaaja Jaana Åkerroos (liiketoiminta; yhteishaku)

Hakeminen opiskelijaksi:

Kaupunginosa/Alue: