Liikunnanohjaus

Ala sopii sinulle, kun

  • olet liikunnallinen ja ulospäinsuuntautunut.
  • pidät ohjaamisesta ja saat muut innostumaan.
  • osaat toimia erilaisissa vuorovaikutustilanteissa.
  • Huom! Alalla on terveydentila- ja toimintakykyvaatimuksia. Tutustu niihin https://vierumaki.fi/terveydentilavaatimukset

Aluksi opiskelet erilaisten liikunnanlajien ohjaamista ja liikuntaneuvojana toimimista. Opit laatimaan ja ohjaamaan asiakkaille terveyttä ja fyysistä toimintakykyä edistäviä liikuntaohjelmia ja antamaan liikuntaneuvontaa erilaisille asiakkaille. Myöhemmin jatkat opiskelua valitsemallasi osaamisalalla. Eri osaamisaloilta erikoistutaan eri liikunnanohjaustehtäviin, kuten erilaisten liikuntamuotojen ryhmä- ja yksilöohjaukseen liikuntaneuvontaa, uimavalvontaan, työhyvinvoinnin edistämiseen, valmennukseen, iltapäivätoiminnan ohjaukseen, liikunnallisten elämyspalvelujen ohjaukseen ja tuottamiseen sekä personal trainer -työhön.

  • Liikuntaneuvoja (palvelutuotannon tai valmennuksen ja seuratoiminnan tai terveyttä edistävä liikuntaneuvojan osaamisala) työllistyy kuntien liikuntatoimiin, kuntokeskuksiin, uimahalleihin, urheiluseuroihin ja -järjestöihin, lasten iltapäivätoimintaan sekä itsenäisenä ammatinharjoittajana.

TAIn opinnot -palvelu

Katso tästä TAIssa tarjottavien tutkintojen pakolliset tutkinnon osat sekä valinnaiset tutkinnon osat.

Hakeminen opiskelijaksi

  • Huom. Hakeutuminen tapahtuu Vierumäen koulutuskalenterin kautta.
  • Turussa toteutettavaan liikuntaneuvojakoulutukseen on yhteishaku joka kolmas vuosi. Koulutukseen voi hakea seuraavan kerran vuoden 2024 yhteishaussa. Jatkuva haku koulukseen on myös joka kolmas vuosi, seuraava jatkuvan haun ryhmä aloittaa tammikuussa 2025.

Kysy lisää

Suomen Urheiluopisto, Opettaja Jaakko Lattu, puh. 044 347 8830