Logistiikka-ala

Jos haluat autonkuljettajaksi, linja-autonkuljettajaksi, yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi tai varastonhoitajaksi, valitse Logistiikan perustutkinto.

Ala sopii sinulle, kun

Aluksi opiskelet alan perusosaamista sekä oppilaitoksessa että työpaikolla. Toisena vuotena jatkat opiskelua valitsemallasi osaamisalalla. Koulutuksessa käytetään monipuolisia oppimismenetelmillä, kuten ajo-opetus, erilaiset käytännön harjoitukset ja simulaattoriopetus. Logistiikka-alan opiskelijana voit saada B- ja BE-luokkien ajokortin jo 17-vuotiaana. 

”Myös ikkunasta ulos tuijottamalla voi tienata leipänsä, autonkuljettajana.” Mika, opettaja

Eri osaamisaloilta erikoistutaan ja työllistytään erilaisiin työtehtäviin.

  • Autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja ja yhdistelmäajoneuvonkuljettaja (kuljetuspalvelujen osaamisala) suorittaa vähintään BC-luokan ajokortin. Koulutuksessa suoritetaan myös muut henkilö- tai tavarankuljetuksessa vaadittavat ammattipätevyydet ja ajokorttiluokat. Kuljettaja työllistyy pätevyytensä mukaisiin tavara- tai henkilöliikenteen tehtäviin erilaisissa kuljetusyrityksissä.
  • Varastonhoitaja (varastopalvelujen osaamisala) opiskelee tavarantuntemusta ja varastokirjanpitoa, koneiden ja tavaroiden käsittelytaitoja sekä tietotekniikan hallintaa. Varastonhoitaja työllistyy kaupan alan, teollisuusyritysten ja kuljetusliikkeiden varastoihin. 

Voit opiskella ja suorittaa myös alan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon, jos sinulla on jo työkokemusta tai aikaisempaa koulutusta alalta.

Alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot:

  • Palvelulogistiikan ammattitutkinto
  • Kuljetusalan ammattitutkinto (henkilökuljetusten osaamisala, tavarakuljetusten osaamisala tai kuljetusalan työnjohdon osaamisala)

Muut koulutukset:

  • Kuljetusalan ammattipätevyyskoulutus (perus/jatko)
  • Taksinkuljettajan koulutus
  • Korttikoulutukset (ADR, tieturva, työturva, tulityö)

Hakeminen opiskelijaksi:

Kysy lisää:

opinto-ohjaaja Heli Kemi