Matkailuala

Jos haluat vastaanottovirkailijaksi, matkailupalveluiden tuottajaksi tai matka-asiantuntijaksi, valitse Matkailualan perustutkinto.

"Matkailualalla opiskelu on tosi monipuolista ja kansainvälistä. Itse olin sekä Lapissa että Espanjassa työelämäjaksolla.” Milla, opiskelija

Matkailualan perustutkinto (180 osp)

Valitse matkailualan perustutkinnon opinnot Turun ammatti-instituutissa, jos haluat tehdä töitä matkailualan asiakaspalvelun tehtävissä kansainvälisissä työympäristöissä esim. hotelleissa, matkailualan organisaatioissa, matkailukeskuksissa, kulttuurikohteissa tai matkailupalvelujen myynnissä. Opinnoissa voit valita osaamisalasi kolmesta vaihtoehdosta; matkailupalvelujen myynnin osaamisala, matkailupalvelujen osaamisala tai majoituspalvelujen osaamisala.

Ala sopii sinulle, kun

  • sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot.
  • olet kiinnostunut eri kielistä ja kulttuureista.
  • olet asiakaspalvelu- ja myyntihenkinen.
  • haluat neuvoa ja opastaa erilaisia asiakkaita.
  • vaihtelevat työajat ja fyysisestikin rankka työ eivät ole sinulle hankalia.

Aluksi opiskelet matkailualan asiakaspalvelua, viestintää sekä majoitus- ja ravitsemispalveluja lähiopinnoissa ja oppilaitoksen omissa oppimisympäristöissä, kuten Laivahostel S/S Borella sekä alan työpaikoilla. Perusosaamisen hankkimisen jälkeen jatkat opiskelua valitsemallasi osaamisalalla opiskellen joko matkapalvelujen myyntiä tai hotellin vastaanottopalveluja tai matkailupalvelujen toteuttamista. Matkailualan opiskelu sisältää lähiopetusta ja monipuolisesti käytännön työelämäjaksoja alan yrityksissä.

  • Vastaanottovirkailija (majoituspalvelujen osaamisala) erikoistuu monipuolisesti erilaisten majoitusliikkeiden asiakaspalvelutehtäviin kuten hotellien ja muiden majoitusliikkeiden vastaanoton ja muiden osastojen työtehtäviin. Vastaanottovirkailija tekee asiakkaiden huonevarauksia, sisään kirjaamisia ja lähtöselvityksiä sekä majoitusliikkeen muita työtehtäviä esimerkiksi majoitusliikkeen ravintoloissa ja aulakahviloissa. Työhön kuuluu myös tuotteiden ja palvelujen esittelyä ja myyntiä. Vastaanottovirkailija työllistyy hotelleihin ja muihin majoitusliikkeisiin. Vastaanottovirkailijan opintoihin Turun ammatti-instituuttiin voit hakea joko yhteishaun tai jatkuvan haun kautta.
  • Matka-asiantuntija (matkapalvelujen myynnin osaamisala) toimii myynti- ja neuvontatehtävissä, sekä osaa suunnitella, tuotteistaa, markkinoida ja myydä matkatuotteita ja -palveluja. Matka-asiantuntijalla on taito neuvoa ja opastaa asiakkaita erilaisten matkapalvelujen ostamisessa. Matka-asiantuntijan osaamisalan valinneet voivat suorittamalla hotellin vastaanottopalvelut tutkinnon osan valmistua matkailualan moniosaajiksi, jolloin he voivat työllistyä matkailupalvelujen myynnin ja asiakaspalvelun lisäksi myös hotellin vastaanoton ja asiakaspalvelun työtehtäviin. Matka-asiantuntijan opintoihin hakeudutaan jatkuvan haun kautta ja sinulla tulee olla taustalla ylioppilastutkinto (tai riittävästi lukio-opintoja) tai ammatillinen tutkinto (tai riittävästi ammatillisen tutkinnon yhteisiä opintoja).
  • Matkapalvelujen tuottaja (matkailupalvelujen osaamisala) osaa toimia matkailupalvelujen tuotteistamiseen ja toteuttamiseen liittyvissä ohjelma- ja asiakaspalvelutehtävissä sekä suunnitella, markkinoida, myydä ja toteuttaa ohjelmapalveluja. Matkailupalvelujen toteuttamisen tutkinnon osa suoritetaan Turun ammatti-instituutissa työelämävaltaisesti opiskellen.

Turun ammatti-instituutissa matkailualan perustutkinnon opinnoissa voit sisällyttää opintoihin kansainvälisyyttä suorittamalla valinnaisen Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen -tutkinnon osan (15 osp). Pääset opintojen aikana halutessasi maistamaan AMK-opintoja, sillä voit yhteistyön puitteissa opiskella Turun ammattikorkeakoulussa pienen palan tradenomitutkintoon sisältyviä matkailun opintoja.

Voit opiskella ja suorittaa matkailupalvelujen ammattitutkinnon (150 osp) Turun ammatti-instituutissa oppisopimuksella tai työelämävaltaisesti, jos sinulla on jo työkokemusta tai aikaisempaa koulutusta alalta:

TAIn opinnot -palvelu

Katso tästä TAIssa tarjottavien tutkintojen pakolliset tutkinnon osat sekä valinnaiset tutkinnon osat.

Hakeminen opiskelijaksi

Kysy lisää

opinto-ohjaaja Merja Berg

Kaupunginosa/Alue: