Prosessiteollisuudenala

Jos haluat prosessinhoitajaksi, valitse Prosessiteollisuuden perustutkinto.

Ala sopii sinulle, kun

  • olet oma-aloitteinen, tarkka ja pystyt tekemään tarvittaessa itsenäisesti päätöksiä.
  • olet vastuullinen myös työturvallisuuden ja ympäristön suhteen.
  • uskallat rohkeasti käyttää erilaisia koneita ja laitteita. 
  • et pelkää korkeitakaan paikkoja.

Aluksi opiskelet tuotantoprosessien käynnissä pitoa ja hallintaa sekä prosessin ohjaamista lähi- sekä työsaliopetuksessa. Suoritat myös työturvallisuus- ja tulityökortin sekä hätäensiapukurssin. Toisena vuotena syvennät osaamistasi työpaikoilla sekä siirryt valitsemallesi osaamisalalle.

Eri osaamisaloilta erikoistutaan ja työllistytään eri teollisuuden tuotantoprosessien tehtäviin. Prosessinhoitaja huolehtii prosessin asianmukaisesta käynnissä pidosta ja huoltotoimista niin, että laitteisto on toimintakunnossa.

  • Prosessinhoitaja kemianteollisuuden osaamisalalta työllistyy kemiantekniikkaa hyödyntävään tuotantoon (kuten hygieniatuotteita, elintarvikkeita, lääkkeitä tai kosmetiikkaa valmistavat yritykset) tai peruskemikaaleja valmistavaan teollisuuteen (kuten biopolttoaineiden, öljynjalostuksen tai petrokemian tuotanto) tai maaleja, pesu- ja puhdistusaineita valmistavaan teollisuuteen. Myös vesi- ja voimalaitokset työllistävät prosessinhoitajia.
  • Prosessinhoitaja biotekniikan osaamisalalta työllistyy biotekniikkaa hyödyntävävään tuotantoon (kuten panimotuotteiden, perus- ja terveysvaikutteisten elintarvikkeiden valmistava teollisuus) tai biomateriaaleja ja biolääkkeitä sekä diagnostiikkatuotteita valmistavaan teollisuuteen sekä entsyymien valmistukseen ja biojalostamoihin.

TAIn opinnot -palvelu

Katso tästä TAIssa tarjottavien tutkintojen pakolliset tutkinnon osat sekä valinnaiset tutkinnon osat.

Hakeminen opiskelijaksi

Kysy lisää

opinto-ohjaaja Hanna Arola