Rakennusala

Jos haluat talonrakentajaksi tai maarakennuskoneenkuljettajaksi, valitse Rakennusalan perustutkinto.

”On hienoa ohjata isoja koneita.” Niko, opiskelija

Ala sopii sinulle, kun

Alussa harjoitellaan rakentamisen perustaitoja ja tietoja. Opetus tapahtuu luokkatilassa, työsaleissamme ja työmaa-alueillamme. Osaamisalavalinta (talonrakentaja/maarakentaja) tehdään syyskauden lopussa. Suoritat myös työturvallisuus- ja tulityökortin sekä perustaidot ensiavun antamisesta.

Työkohteita ovat esimerkiksi työpaikka- ja asuinrakennusten, ympäristörakenteiden sekä liikenne-, vesihuolto- ja energiahuoltoverkon uudisrakentamistyöt ja kunnossapitotyöt. Alalta työllistytään rakennusalan yrityksiin, kuntien ja teollisuuden tehtäviin sekä itsenäiseksi yrittäjäksi tai urakoitsijaksi.

  • Talonrakentaja (talonrakennuksen osaamisala) rakentaa tai korjaa kaikki rakennukset alusta loppuun valmiiksi. Voit valmistumisen jälkeen myös erikoistua tekemään vain tiettyjä työvaiheita, esimerkiksi rakennuksen sisävalmistusvaiheen töitä tai ulkotöitä.
  • Maarakennuskoneenkuljettaja (maarakennuskoneenkuljettajan osaamisala) hallitsee yleisimmät mittaus- ja merkintätyöt sekä osaa käyttää ainakin yhtä maarakennuskonetta (esim. kaivinkone tai kauhakuormaaja) turvallisesti, ohjeita ja määräyksiä noudattaen. Opiskelun aikana suoritetaan henkilö- ja kuorma-autokortit sekä perustason ammattipätevyys.

Voit opiskella ja suorittaa myös ammatti- tai erikoisammattitutkinnon, jos sinulla on jo työkokemusta tai aikaisempaa koulutusta alalta:

  • Maarakennusalan ammattitutkinto
    • infra-alan kuljetusten osaamisala
    • maarakennuskoneiden käytön osaamisala
  • Maarakennusalan erikoisammattitutkinto

TAIn opinnot -palvelu

Katso tästä TAIssa tarjottavien tutkintojen pakolliset tutkinnon osat sekä valinnaiset tutkinnon osat.

Hakeminen opiskelijaksi

Kysy lisää

opinto-ohjaaja Milla Lindström 

Kaupunginosa/Alue: