Ravintola- ja catering-ala

Jos haluat kokiksi tai tarjoilijaksi, valitse Ravintola- ja catering-alan perustutkinto.

Ala sopii sinulle, kun

  • haluat toimia ravitsemisalan ruoanvalmistus- ja/tai tarjoilutehtävissä.
  • haluat palvella erilaisia asiakkaita.
  • haluat hyödyntää kielitaitoa ja kulttuurien tuntemusta työssä.
  • pystyt sopeutumaan erilaisiin työaikoihin.
  • Huom! Jos sinulla on allergioita ja tuki- ja liikuntaelinsairauksia, voivat ne rajoittaa työllistymistä alalle.

Aluksi opiskelet ravintola- ja catering-alan perusosaamista. Opit mm. huolehtimaan toimitiloista, valmistamaan tuotteita myyntiä varten sekä asiakaspalvelua. Suoritat myös hygieniapassin ja ensiapukortin. Toisena vuotena jatkat opiskelua valitsemallasi osaamisalalla.
Eri osaamisaloilta erikoistutaan ja työllistytään eri työtehtäviin:

“Tekevältä ei työt lopu, ihmiset syövät aina.” Pekka, opettaja

  • Tarjoilija (asiakaspalvelun osaamisala) työllistyy ravintoloihin, henkilöstöravintoloihin, pubeihin, yökerhoihin, liikenneasemille, kahviloihin, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksiin, matkustajalaivoille sekä suurtalouden toimipaikkoihin.
  • Kokki (ruokapalvelun osaamisala) työllistyy ravintoloihin, catering-alalle, henkilöstöravintoloihin, kahviloihin, juhla- ja pitopalveluihin, lasti- ja matkustajalaivoille sekä suurkeittiöihin.

Opetusta on kahdessa toimipisteessä, Aninkaisten ja Lemminkäisten koulutaloissa.

Voit opiskella ja suorittaa myös ammatti- tai erikoisammattitutkinnon, jos sinulla on jo työkokemusta tai aikaisempaa koulutusta alalta.

Alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot:

  • Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto: tarjoilija tai baarimestari
  • Ruokapalvelujen ammattitutkinto: ravintolakokki tai suurtalouskokki
  • Erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkinto: dieettikokki
  • Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto

Hakeminen opiskelijaksi:

Kysy lisää:

opinto-ohjaaja Merja Berg (yhteishaku)
opinto-ohjaaja Maria Kallio (jatkuva haku)

Kaupunginosa/Alue: