Hae vaihtoon Wilmassa

TAIn vaihtotoiminta odottaa koronaepidemian laantumista. Jatkamme vaihtojen järjestämistä heti, kun matkustaminen on taas turvallista.

Lisätietoa voit kysyä myös koulutalosi kv-vastuuopettajalta tai TAIn kv-koordinaattorilta.

Ennen hakemista

Puhu vaihtoon hakemisesta ensin vastuuopettajasi kanssa. Keskustele vastuuopettajan kanssa siitä, milloin olisi hyvä aika lähteä vaihtoon ja mihin tutkinnonosaan vaihto sopisi.

Voit hakea vaihtoon, jos

  • olet hoitanut opintosi asiallisesti ja ajallaan
  • olet yli 18-vuotias, kun vaihto alkaa
  • osaat ja uskallat käyttää englantia tai muita kieliä
  • terveytesi on tasapainossa ja voit pärjätä ulkomailla itsenäisesti
  • vaihtojakso sopii opintoihisi.

Vaihto on yleensä noin 1–2 kuukautta pitkä työelämäjakso oman alan työpaikassa ulkomailla. Voit lähteä maahan, jossa on TAIn yhteistyökumppani, tai etsiä työpaikan itse, jos niin sovitaan. Koululta voi saada apurahaa asumiseen ja matkoihin, mutta vaihdossa tarvitset aina myös jonkin verran omaa rahaa.

Täytä hakemus kansainväliseen opiskelijavaihtoon Wilmassa

Hakemus kansainväliseen opiskelijavaihtoon pitää tehdä Wilmassa kohdassa Hakemukset ja päätökset.

Vaihtohaku on auki Wilmassa kaksi kertaa vuodessa noin kuukauden ajan kerrallaan:

HUOM! Koronan takia syksyn 2021 vaihtohaku on toistaiseksi peruttu. Tarkkailemme tilannetta ja tiedotamme lisää huhtikuussa 2021.

  • elo–syyskuussa, viikot 35–38
  • tammi–helmikuussa, viikot 4–7

Vaihtoon pitää hakea ajoissa. Hae syksyllä, jos haluat lähteä vaihtoon seuraavana keväänä. Hae keväällä, jos haluat lähteä vaihtoon seuraavana syksynä.

Kerro hakemuksestasi ryhmänohjaajallesi ja käy terveydenhoitajan luona ennen vaihtoon lähtöä. Vastuuopettajasi ja terveydenhoitajan täytyy hyväksyä vaihtohakemuksesi Wilmassa. Kv-koordinaattori ja kv-vastuuopettaja kutsuvat kaikki hakijat haastatteluun, kun hakuaika on päättynyt.

Kansainvälisyysvalmennus

Kaikki opiskelijat, jotka lähtevät ulkomaille TAIn rahoituksella, osallistuvat valmennuskurssille. Uusi valmennusryhmä alkaa kaksi kertaa vuodessa: syksyllä lokakuussa ja keväällä helmi–maaliskuussa. Läsnäolo valmennuspäivinä on pakollista. Valmennuspäivät ja ajat kuulet vaihtohaastattelussa. Valmennuskurssi ja kurssiin kuuluvat verkkotehtävät täytyy tehdä hyväksytysti ennen vaihtoon lähtöä.