Hae vaihtoon Wilmassa

Ennen hakemista

Puhu vaihtoon hakemisesta ensin vastuuopettajasi kanssa. Keskustele vastuuopettajan kanssa siitä, milloin olisi hyvä aika lähteä vaihtoon ja mihin tutkinnonosaan vaihto sopisi.

Hyvä vaihtoehto on Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen -tutkinnonosa, joka on suunniteltu ulkomaan työelämäjaksoja varten. Lisätietoa Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen -tutkinnonosasta voit lukea täältä: Opiskelijalle - Opintopolut - Kansainvälisyyspolku

Voit hakea vaihtoon, jos

  • olet hoitanut opintosi asiallisesti ja ajallaan
  • olet yli 18-vuotias, kun vaihto alkaa
  • osaat ja uskallat käyttää englantia tai muita kieliä
  • terveytesi on tasapainossa ja voit pärjätä ulkomailla itsenäisesti
  • vaihtojakso sopii opintoihisi.

Vaihto on yleensä noin 1–2 kuukautta pitkä työelämäjakso oman alan työpaikassa ulkomailla. Voit lähteä maahan, jossa on TAIn yhteistyökumppani, tai etsiä työpaikan itse, jos niin sovitaan. Koululta voi saada apurahaa asumiseen ja matkoihin, mutta vaihdossa tarvitset aina myös jonkin verran omaa rahaa.

Hakemus kansainväliseen opiskelijavaihtoon Wilmassa - haku syksyn 2023 vaihtoihin auki 16.1.-3.2.2023

Hakemus kansainväliseen opiskelijavaihtoon pitää tehdä Wilmassa kohdassa Hakemukset ja päätökset.

Jos suunnittelet vaihtoon lähtöä, keskustele ennen hakemista vaihtoajatuksistasi vastuuopettajasi kanssa. Suunnitelkaa vaihdon ajankohta sekä vaihtoon sopivat opinnot ja merkatkaa ne HOKS:iisi. Haku on auki 3.2.2023 saakka. Vastuuopettajan ja terveydenhoitajan täytyy käsitellä ja hyväksyä vaihtohakemuksesi Wilmassa.

KV-info TAI (PowerPoint-esitys)

Kansainvälisyysvalmennus

Kaikki opiskelijat, jotka lähtevät ulkomaille TAIn rahoituksella, osallistuvat valmennuskurssille keväällä 2023. Valmennukseen osallistuminen on pakollista. Valmennuspäivät ja ajat kuulet vaihtohaastat-telussa. Valmennuskurssi ja kurssiin kuuluvat verkkotehtävät täytyy tehdä hyväksytysti ennen vaih-toon lähtöä.