Hae vaihtoon Wilmassa

Ennen hakemista

Puhu vaihtoon hakemisesta ensin vastuuopettajasi kanssa. Keskustele vastuuopettajan kanssa siitä, milloin olisi hyvä aika lähteä vaihtoon ja mihin tutkinnonosaan vaihto sopisi.

Hyvä vaihtoehto on Ammattialan kansainvälisyys -tutkinnonosa, joka on suunniteltu ulkomaan työelämäjaksoja varten. Lisätietoa Ammattialan kansainvälisyysosaaminen -tutkinnonosasta voit lukea täältä: Opiskelijalle - Opintopolut - Kansainvälisyyspolku

Voit hakea vaihtoon, jos

  • olet hoitanut opintosi asiallisesti ja ajallaan
  • olet yli 18-vuotias, kun vaihto alkaa
  • osaat ja uskallat käyttää englantia tai muita kieliä
  • terveytesi on tasapainossa ja voit pärjätä ulkomailla itsenäisesti
  • vaihtojakso sopii opintoihisi.

Vaihto on yleensä noin 1–2 kuukautta pitkä työelämäjakso oman alan työpaikassa ulkomailla. Voit lähteä maahan, jossa on TAIn yhteistyökumppani, tai etsiä työpaikan itse, jos niin sovitaan. Koululta voi saada apurahaa asumiseen ja matkoihin, mutta vaihdossa tarvitset aina myös jonkin verran omaa rahaa.

Hakemus kansainväliseen opiskelijavaihtoon Wilmassa - haku syksyn 2022 vaihtoihin auki 31.1.-18.2.2022 

Hakemus kansainväliseen opiskelijavaihtoon pitää tehdä Wilmassa kohdassa Hakemukset ja päätökset.

Jos suunnittelet vaihtoon lähtöä, keskustele ennen hakemista vaihtoajatuksistasi vastuuopettajasi kanssa. Suunnitelkaa vaihdon ajankohta sekä vaihtoon sopivat opinnot ja merkatkaa ne HOKS:iisi. Haku on auki 18.2.2022 saakka. Vastuuopettajan ja terveydenhoitajan täytyy käsitellä ja hyväksyä vaihtohakemuksesi Wilmassa.

Kansainvälisyysvalmennus

Kaikki opiskelijat, jotka lähtevät ulkomaille TAIn rahoituksella, osallistuvat valmennuskurssille kevääl-lä 2022. Valmennukseen osallistuminen on pakollista. Valmennuspäivät ja ajat kuulet vaihtohaastat-telussa. Valmennuskurssi ja kurssiin kuuluvat verkkotehtävät täytyy tehdä hyväksytysti ennen vaih-toon lähtöä.