Taitaja9

Kilpailuun ilmoittautuminen ja lisätietoa:  

Taitaja9-kilpailu on peruskoulun yläasteikäisille tarkoitettu leikkimielinen kädentaitojen kilpailu, jossa halutaan innostavalla tavalla tehdä ammattioppilaitosta tunnetuksi ja nostaa taitoaineiden, erityisesti tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden asemaa peruskouluissa. Kilpailu on avoin kaikille yläkoululaisille. Kilpailujoukkueeseen kuuluu kolme kilpailijaa samasta koulusta. Joukkue voi muodostua kolmesta tytöstä, kolmesta pojasta tai sekajoukkueesta.

Taitaja9-tehtävät ovat helppoja, hauskoja ja mittaavat arkielämän kädentaitoja.

Taitaja9-kilpailussa pärjää yhteistyökykyinen joukkue, jolla on intoa ja mielikuvitusta. Pään ja käsien pitää pelata yhteen ja vähän tuuriakin tarvitaan – ihan samoja asioita kuin elämässä yleensäkin.

Miten kilpaillaan?

Loppukilpailuun karsitaan kahdessa vaiheessa. Ensin ovat paikalliskarsinnat, jotka järjestetään ammattioppilaitoksissa. Näistä paikalliskarsinnoista parhaimmat pääsevät aluekarsintoihin, ja lopuksi valtakunnalliseen loppukilpailuun pääsee yhteensä 36 joukkuetta eri puolelta Suomea.

Turun alueen paikalliskilpailu

Turun Taitaja9 -paikalliskilpailu toteutetaan ratakilpailuna Peltolan koulutalon avoimien ovien päivän yhteydessä. 1.-2.11.2022. Parhaiten menestyneet joukkueet (8) jatkavat kilpailutaivaltaan aluekilpailuun.

Lisätietoja:

Katso tunnelmia Taitaja9 Varsinais-Suomen aluekilpailuista:

Asiasanat: