Aninkaisten arkea

Ruokailu ja kahvila

Ruokailu tapahtuu porrastetusti klo 10.45-13.30. Noudata ruokailuaikoja, joista kertoo ryhmänohjaajasi.

Ruokasalin yhteydessä on kahvila, josta voit ostaa välipalaksi sämpylän tai leivonnaisen sekä kahvia tai teetä. Kahvilasta ostetut tuotteet nautitaan kahvilassa. Kahvilan aukioloajat klo 7.30-14.30.

Pukukaapit

Päällysvaatteet säilytetään henkilökohtaisissa pukukaapeissa tutkintoon johtavissa koulutuksissa. Oppilaitos ei vastaa kadonneista tavaroista eikä rahasta. Myös työvaatteet säilytetään aina pukukaapissa.

Ryhmänohjaaja luovuttaa vahtimestarin kanssa jokaiselle opiskelijalle numeroidun pukukaapin, jonka kunto tarkistetaan luovutushetkellä. Osaan pukukaapeista on hankittava oma lukko. Kaikista luovutetuista avaimista peritään pantti.

Kaappi on opiskelijan käytössä lukuvuoden. Opiskelija vastaa sen kunnosta luovutushetkeen asti. Kaappia ei saa vaihtaa lukuvuoden aikana toiseen ilman ryhmänohjaajan sekä vahtimestarin lupaa ja kaapin tarkastusta.

Kirjoittaminen, piirtäminen, tarrojen liimaaminen kaappiin tai muihin pukuhuoneen pintoihin muu sotkeminen on kielletty. Rikotun kaapin korjauksen maksaa kaapin haltija. Pukuhuoneen tilojen hajottamisen, rikkomisen tai tuhrimisen korjauskustannuksista vastaa tekijä.  Jos tekijää ei saada selville, koko huonekunta on yhteisesti vastuussa korjauskustannuksista.

Lukuvuoden lopussa kaappi on tyhjennettävä ja jätettävä lukitsematta tai oma lukko on otettava pois ovesta. Käytössä olleet koulun avaimet palautetaan luokanvalvojalle ja pantti maksetaan opiskelijalle.

Opiskelijan erotessa koulusta on hänen tyhjennettävä käytössään olleet kaapit kuukauden sisällä eroamisestaan.

Pysäköinti ja ulko-ovet

Polkupyörän voi pysäköidä koulun yläpihalle pyörätelineisiin tai Multavierunkadulle. Mopoille ja moottoripyörille sallittua pysäköintitilaa löytyy Multavierunkadulta. Moottoriajoneuvojen pysäköintipaikkoja opiskelijoille ei koulun piha-alueilla ole. Yläpihalla ajoneuvojen pysäköinti on sallittua ainoastaan pysäköintiluvan saaneille. Myös ajoneuvolla yläpihalle ajaminen ilman koulun pysäköintilupaa on kielletty ajotien vaarallisuuden ja ahtauden vuoksi. Autokyydillä kouluun tulevia suositellaan käyttämään Aninkaistenkadulla konserttisalin edessä olevaa pysäkkiä pysähdyspaikkana.

Yläpihan ulko-ovet ovat avoinna klo 7.30–16. Kello 16 jälkeen uloskäynti VAIN pääovesta. Sovi vahtimestarin kanssa erikseen, jos edellä mainitut ajat eivät sovi sinulle esimerkiksi koulumatkojen vuoksi. Osa koulun ovista on päivisin lukittuna. Turvallisuussyistä niitä ei saa jättää auki.