Kaksoistutkintopolku

Opiskele ammattiin ja ylioppilaaksi yhtä aikaa. Kaksoistutkinto voi parantaa jatko-opiskeluvalmiuksiasi sekä valmentaa neljän aineen ylioppilaskirjoituksiin.

Jos olet itsenäinen, sitoutunut ja valmis panostamaan opintoihisi, astu kaksoistutkintopolulle! Se tarkoittaa, että kolmessa vuodessa voit suorittaa sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Yhdistelmää kutsutaan kaksoistutkinnoksi. 

Lukioaineiden opinnot suunnitellaan osaksi ammatillista perustutkintoa. Turun ammatti-instituutin eri koulutaloissa lukioaineiden opetus on järjestetty eri tavoin – mutta tyypillistä on että äidinkielen, englannin sekä matematiikan ja tai ruotsin/psykologian/fysiikan opetus järjestetään koulutaloissa, normaalin koulupäivän puitteissa. Muita aineita on mahdollisuus opiskella Turun iltalukiossa aineopiskelijana.

Saat ylioppilastutkintotodistuksen, kun suoritat hyväksytysti neljä pakollista koetta ja ammatillisen perustutkinnon. Äidinkielen koe on pakollinen kaikille. Kolme muuta pakollista koetta opiskelija valitsee seuraavista kokeista: toinen kotimainen kieli (ruotsi), vieras kieli, matematiikka ja reaaliaineet. Kaksoistutkintoon haku tapahtuu opintojen alkaessa.