Kaksoistutkintopolku

Opiskele ammattiin ja ylioppilaaksi yhtä aikaa. Kaksoistutkinto voi parantaa jatko-opiskeluvalmiuksiasi sekä valmentaa viiden aineen ylioppilaskirjoituksiin. Kaksoistutkintopolku on mahdollinen yhteishausta valituille. 

Kaksoistutkinnolla tarkoitetaan sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon suorittamista opintojen päätteeksi. Kaksoistutkinnon suorittaminen on mahdollista kaikilla koulutusaloillamme.

Tekniikan alojen kaksoistutkinto-opetus toteutetaan Peltolan ja Juhannuskukkulan koulutaloissa. Palvelualat Ruiskadun kampuksella keskittyvät reaaliaineisiin ja lyhyeen matematiikkaan ja tekniikan aloilla voit lukea myös pitkää matematiikkaa. Lukio-opinnot toteutetaan pääosin normaalin koulupäivän puitteissa. Myös tarjonnan ulkopuolisia lukioaineita on mahdollisuus opiskella Turun iltalukiossa aineopiskelijana (tämä mahdollista myös jatkuvan haun opiskelijoille).

Saat ylioppilastutkintotodistuksen, kun suoritat hyväksytysti viisi pakollista koetta ja ammatillisen perustutkinnon. Äidinkielen koe on pakollinen kaikille. Vähintään neljä muuta pakollista koetta opiskelija valitsee seuraavista kokeista: toinen kotimainen kieli (ruotsi), vieras kieli, matematiikka ja reaaliaineet. Näistä vähintään yhden aineen tulee jatkossakin olla pitkän oppimäärän koe. Kaksoistutkintoon haku tapahtuu opintojen alkaessa.