Kolmatta kertaa järjestetty AmisTALENTTI tarjosi Turun ammatti-instituutin opiskelijoille mahdollisuuden nousta lavalle ja näyttää kykynsä. Haasteen oli ottanut vastaan yhteensä kahdeksantoista opiskelijaa, jotka lauloivat, beatboxasivat, tanssivat ja esittivät stand upia!

Lavalla nähtiin ja kuultiin musisoivia talentteja kaikista Turun ammatti-instituutin koulutaloista ja monilta ammattialoilta. Yleisö oli hyvin mukana tapahtumassa ja kannusti esiintyjiä innokkaasti.

AmisTalentin voitti ylivoimaisesti monipuolinen ja lahjakas beatboxaaja Strychnine eli Jonathan Nurmi. Hän osasi myös ottaa hyvin yleisönsä. Jonathan opiskelee Kellonsoittajankadun koulutalossa datanomiksi ruotsinkielisellä.

Toiselle sijalle ylsi vaatesuunnittelijaksi Aninkaisissa opiskeleva Saara Hugguini. Hän esitti Birdyn kappaleen Wings.

Kolmanneksi sijoittui lähihoitajaksi opiskeleva Sweety Pie Rahf. Hän esitti Celine Dionin kappaleen To love You more.

Tuomariston kunniamaininnan saivat Kellonsoittajankadulla merkonomiksi opiskeleva Laura Sipponen ja lähihoitajaksi Uudenmaantiellä opiskeleva Timo Riuttanen.

Kisan parhailla on halutessaan mahdollisuus jatkaa huhtikuussa Espoossa pidettäviin SakuStars kisoihin / http://www.sakustars.fi

Peltolassa todellakin jyrähti, kun kolmesataa vierasta kannusti suosikkejaan voittoon! Peltolan koulutalon liikuntasali muuttui aidoksi keikkapaikaksi komean lavan, upeiden valojen ja jytisevän äänentoiston avulla.

Tapahtuman järjestely monen alan taidonnäyte

Logistiikka kuljetti tavaroita, rakennusosasto teki lavan ja kauneudenhoitoalan opiskelijat ”viimeistelivät” kilpailijat. Catering-opiskelijat hoitivat tarjoilut. Tutoropiskelijat hoitivat liikenteenohjauksen ja osa heistä piti huolta myös vieraiden hyvinvoinnista. 4H projektin yrityskahvila Aninkaisista palveli noin kolmeen sataan yltänyttä vierasjoukkoa.

Esitykset arvioi arvovaltainen tuomaristo:

  • muusikko ja ohjelmapäällikkö Pietu Sepponen
  • äidinkielen opettaja ja kulttuurin moniosaaja Johanna Jernberg
  • oppilaitospastori ja multitalentti Atte Airaksinen
  • TAIn entinen opiskelija ja muusikko Daniel Lindvall
  • koulutuspäällikkö ja muusikko Teuvo Aho
Lisätietoja

Virpi Lummevuo ja Marko Winter