TAIsta valmistunut Emilia Hievanen tuli yrittäjyysopintojen leirille kertomaan oman innostavan tarinansa yrittäjäksi ryhtymisestä. Emilian ja hänen äitinsä perustama lastentarvikeliike työllistää kuusi henkilöä kauppakeskus Myllyssä.

Emilia Hievanen valmistui lähihoitajaksi puolitoista vuotta sitten. Hän osallistui viimeisenä opintovuotena yrittäjyysopintojen NY 24H -leirille, joka antoi vision hänen unelmaansa. Emilia teki tiiminsä kanssa leirillä liikeidean lastentarvikeliikkeestä, jonka jälkeen hän halusi ryhtyä oikeasti yrittäjäksi. Hän valmistui lähihoitajaksi Uudenmaantieltä lähihoitajakoulutuksesta lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalalta. Tämän jälkeen lähti tie yrittäjäksi.

Emilia kertoi tarinassaan, että hän lähti ensin kartoittamaan netistä kaikkia lastentarvikeliikkeitä Suomessa. Hänen piti selvittää monenlaisia asioita eikä se ollut kovin helppoa. Hänellä ei omasta mielestään ollut riittävästi tietoa yrittäjyydestä, joten hän varasi ajan Potkuriin lisätiedon saamiseksi.  Potkurista hän sai opastusta kannattavuuslaskelman tekemiseen, joka tarvitaan yrittäjälainan saamiseksi. Tämäkään ei sujunut liian helposti Emilian mielestä, mutta hän on tyytyväinen pankinjohtajan näkemykseen liikkeen kannattavuudesta.

Yrityksen perustaminen

Vastavalmistuneena hänen oli mahdotonta ryhtyä yksin yrittäjäksi, eli saada riittävää lainaa. Onneksi ratkaisuksi syntyi äidin avulla perheyritys. Yritys eli Pikku-Emilia Lastentarvikeliike avautui 4.10.2015. Yrityksessä on kaksi osakasta, Emilia ja hänen äitinsä.  

Emilia kertoi, että tärkeää on liikkeen sijainti. Lastentarvikeliike sijaitsee tällä hetkellä Raisiossa kauppakeskus Myllystä. Tärkeää hänen liikeideassaan on kivijalkamyymälä ja sen lisäksi verkkokauppa ja näissä myytävät tuotteet. Tällä hetkellä myymälässä on kuusi työntekijää.

Emilian yrittäjän tarina on tosi antoisa. Siinä kuvastuu nuori rautainen yrittäjä, joka tietää mitä haluaa. Emilia huokui reippautta, asennetta, tarmoa ja intohimoa yrittäjyyteen. Hänet kannattaa tilata kertomaan tarinansa.

Emilian mielestä nuoria kannustetaan liian vähän yrittäjyyteen, hän haluaakin mielellään jakaa omaa tarinaansa.

Opettajana tämä tarina kosketti, koska olen vuosia yritteliäästi kehittänyt lähihoitajakoulutuksessa yrittäjyyskasvatuksen oppimista ja opettamista. Oli mahtava saada kuulla Emilian tarina. Huomasin jo Emilian opiskeluaikana, että tämä opiskelija etenee mihin itse vain haluaa. Opettajana otan palautteen vastaan ja se voidaan huomioida lähihoitajakoulutuksen kehittämisessä yrittäjyysopinnoissa.

Nyt kaikki jouluostoksille ja tapaamaan Emilia Hievanen Kauppakeskus Myllyssä!

Opettajana toivon Emilialle onnea ja menestystä yrittäjyyteen ja kiitän tarinasta!

Kuvat ja teksti: 
Kirsi Hellman-Suominen