Lähihoitajaopiskelijoiden pyörittämä Puuhapirtti muutti Wision uusiin tiloihin marraskuussa. Uusi toimintaympäristö on luonut hyvät mahdollisuudet eri koulutusalojen väliselle oppimiselle ja yhteistyölle.

Puuhapirtti tarjoaa mukavaa tekemistä yli 1-vuotiaille lapsille. Jo 15-vuotiasta Puuhapirttiä pyörittävät lähihoitajaohjaaja, varhaiskasvatuksenopettaja sekä Turun ammatti-instituutin lähihoitajaopiskelijat. Puuhapirtti muutti uusiin tiloihin Tykistökatu 6:een marraskuun alussa. Syksyn uutena palvelutoimintana toteutettiin mm. satunäytelmätoimintaa perhepäivähoitajille.

Tervetuloa Puuhapirttiin taas 2.1.2017 alkaen!  Lue lisää: www.turkuai.fi/puuhapirtti

Lähihoitajaopiskelijat ja parturi-kampaajat hemmottelivat lapsia Wisiossa

Lähihoitajaopiskelijat Puuhapirtistä tekivät Turun ammatti-instituutin yrittäjyyskasvatuksen tilaan Wisioon joulumaan. Lähihoitajatontut odottivat siellä lapsiryhmää päiväkodista perjantaina 16.12. Lapsiryhmän mukana tulivat lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalan lähihoitajaopiskelija ja Itäharjun päivähoitoyksikön Tervaleppien ulkopäiväkotiryhmän vastaava Annukka Stolt.

Ryhmä on toiminut vuodesta 2014 ja se on Turun ainoa ulkopäiväkotiryhmä ja samalla Suomen ensimmäinen kunnallinen ulkoryhmä. Ryhmän lapset ovat päiväkotipäivän ulkona säällä kuin säällä. Heidän toimintaansa korostavat kestävä kehitys, Metsämörritoiminta, kodinomaisuus, pitkäkestoinen leikki ja liikunta. 

Lemminkäisenkadulla oli nyt vuorossa tälle ryhmälle hemmotteluhetkinen PARP15P ryhmän parturi- ja kampaajaopiskelijoiden toteuttamana. Lapsi sai valita kampauksen tai letityksen. Joku lapsista toivoi hiusten leikkauksen. Lisäksi heille lakattiin kynnet, jos lapsi halusi. Monet lapset halusivatkin joka kynnen eri värillä. Upeita kampauksia syntyi kaikille lapsille sekä heidän ohjaajille. Kampaamopuolella oli hemmottelussa kolme lasta kerrallaan kun muut odottivat vuoroaan joulumaassa. Suussa sulateltiin piparit ennen kävelymatkaa takaisin päiväkotiin.

Tällainen eri alojen opiskelijoiden yhteisen osaamisen markkinointi on nyt mahdollista Lemminkäisenkadun tiloissa. Opettajana olen todella iloinen onnistuneesta tapahtumasta. Annukka kehui kovasti kampaaja- ja lähihoitajaopiskelijoita sekä toivoi lisää yhteistoimintaa.

Kuvat ja teksti Kirsi Hellman-Suominen