Uudenmaantien koulutalon yrittäjyyspainotteinen ryhmä toteutti tammikuisen koulupäivänsä NY12h -leiripäivän merkeissä kehitellen omia sosiaali- ja terveysalan liikeideoitaan.

Uudenmaantien koulutalon yrittäjyyspainotteinen ryhmä LHS16G toteutti tammikuisen koulupäivänsä NY12h -leiripäivän merkeissä kehitellen omia sosiaali- ja terveysalan liikeideoitaan. Päivän aikana nuori yrittäjä Heidi Parkkinen tsemppasi tätä uutta sukupolvea rohkeasti jalostamaan ajatuksiaan aina liikeideaksi ja yritystoiminnaksi saakka, uskomaan omiin kykyihinsä. Päivän päätteeksi opiskelijat esittelivät tuotoksensa, joiden ulkopuolisina tuomareina toimivat hoitotyön opettaja Heli Kaira ja ensihoitoyritys 9Lives Oy:n Jukka Rantala.  

Molemmat tuomarit ohjeistivat opiskelijoita aina kiinnittämään suurta huomiota muun muassa tuotteensa ja liikeideansa tarkkaan hiomiseen, markkinointiin, asiakashankintaan ja ennen kaikkea kustannustehokkuuteen. Tuomarit kiittelivät opiskelijoiden sitoutunutta asennetta ja opiskelumotivaatiota toiminnallisessa, yrittäjyyskasvatuksen oppimismenetelmässä. Rantala korosti nuorille opiskelijoille myös sitä, miten nyt ja tulevaisuudessa arvostetaan työntekijän osaamista sekä ymmärrystä  sote-alan palvelutuotannon yksikköhinnan taustalla vaikuttavista monista eri tekijöistä.

Lähihoitaja-opiskelijat koeponnistivat liikeideoidensa toimivuutta asiakasryhmien kanssa Wisiossa juuri ennen talvilomaviikoa. Kuluvan kevään aikana opiskelijat hiovat ja tarkentavat tulevien yritystensä toimintaa niin, että heidän yrityksensä ovat toimintavalmiudessa ensi syksynä vuoden mittaiseen NY Vuosi yrittäjänä –ohjelman mukaiseen toimintaan ja oppimiseen, jossa perustetaan oikealla rahalla toimivat miniyritykset (https://vuosiyrittajana.fi/). Leiripäivässä ja koeponnistuksissa LHS16G:n oppimisprosessia ovat olleet ohjaamassa opettajat Kirsi Hellman-Suominen ja Teija Yli-Hollo

Kuvat ja teksti: LHS16G:n ryhmänohjaaja Teija Yli-Hollo