S/S Boren värikäs historia alkoi vuonna 1960 Ruotsissa. Alus on elämänsä aikana seilannut mm. Itämerellä ja Välimerellä. Monen omistajan ja mutkan kautta Bore on päättynyt Turkuun opetus- ja museolaivaksi.
  • 1960 S/S Bore valmistui
  • 1960-1977 Alus seilasi välillä Turku - Maarianhamina - Tukholma
  • 1977 Laiva liikennöi Pietarsaaren ja Skellefteån välillä nimellä S/S Borea
  • 1987-2010 Laiva seilasi Suomen lipun alla mm. Välimerellä nimellä Kristiina Regina
  • 2011 Alus siirtyi Forum Marinumin museolaivastoon ja se hyväksyttiin Museoviraston perinnealusrekisteriin
  • 2011 Laivalla aloitettiin majoitus- ja ravintolapalveluiden tuottaminen
  • 2015 Turun kaupunki keskitti hostel-palvelunsa kolmivuotisella sopimuksella Borelle
  • 2018 S/S Bore aloitti Turun Ammatti-instituutin oppimisympäristönä

S/S Bore valmistui 1960 Oskarshamnissa Ruotsissa. Alus seilasi välillä Turku - Maarianhamina – Tukholma. Näiden 17 vuoden aikana "Nolla-Borena” tunnettu laiva lunasti paikkansa turkulaisten sydämissä. S/S Bore vieraili myös Helsinki - Tukholma reitillä.

Alus myytiin vuonna 1977 Jakob Linesille, jolloin se liikennöi Pietarsaaren ja Skellefteån välillä nimellä S/S Borea.

Vuodesta 1987 lähtien laiva oli kotkalaisen Kristina Cruises -varustamon kansainvälisessä risteilyliikenteessä nimellä Kristiina Regina. Laiva seilasi Suomen lipun alla mm. Välimerellä aina elokuuhun 2010 asti. Kristiina Cruises oli ostanut varustamon uudeksi alukseksi Kristiina Katariinan, joten sen edeltäjää odotti joko myynti tai romutus.

Turussa innostuttiin aluksen säilyttämisestä. Oy s/s Borea Ab osti aluksen, ja se siirrettiin Naantaliin kunnostettavaksi. Laiva maalattiin Bore-varustamon alkuperäisiin väreihin ja myös sen alkuperäinen nimi palautettiin. Lokakuussa 2010 Bore hinattiin Turkuun. Toukokuussa 2011 alus siirtyi Forum Marinumin laituriin osaksi merikeskuksen museolaivastoa, ja Forum Marinumin tuottama näyttely laivan historiasta avattiin aluksen ylimmille kansille.

Vuonna 2011 alus hyväksyttiin Museoviraston perinnealusrekisteriin, ja aluksella aloitettiin museopalveluiden lisäksi majoitus- ja ravintolapalveluiden tuottaminen. Vuoden 2015 alussa Turun kaupunki keskitti hostel-palvelunsa kolmivuotisella sopimuksella Borelle.

Nyt Bore tarjoaa uudenlaisen oppimisympäristön Turun Ammatti-instituutin hotelli-, ravintola- ja matkailualalle sekä teknisen puolen aloille ja kotitalous- ja puhdistuspalvelun opiskelijoille. Se tuo mahdollisuuksia myös kaupallisten alojen opiskeluun ja erilaisten yrittäjyysprojektien toteuttamiseen. Oppimisympäristönä laiva on ainutlaatuinen ja tuo hienosti esiin turkulaista ammattiosaamista historiallisessa merellisessä ympäristössä: uutta osaamista vanhaa kunnioittaen.