Turun lukiot ja ammatti-instituutti julkaisivat yhteishaun opiskelijavalintojen tulokset 14.6.2018. Turun kaupungin toisen asteen oppilaitokset olivat ensimmäisenä toiveena yhteensä 2761 nuorella.

Lisätietoja:

  • Yhteishaun varasijat ovat voimassa 17.8.2018 saakka. Vastaanotto- ja läsnäolotiedot on oltava tallennettuna 20.9.2018 mennessä.

  • OPH:n julkaisema Yhteishaun virallinen aikataulu kokonaisuudessaan.

Yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneille nuorille on tarjolla monia mahdollisuuksia. Jatkuvan haun kautta voi hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden, ja vapaita koulutuspaikkoja voi tiedustella suoraan oppilaitoksista. Oppilaitokset ilmoittavat vapaat opiskelupaikat osoitteessa www.opintopolku.fi

Lukiostartilla mahdollisuus korottaa arvosanoja ja suorittaa lukiokursseja

Lukiostartti on tarkoitettu ilman toisen asteen koulutuspaikkaa vailla oleville. Lukiostartissa kerrataan peruskoulun ydinaineita ja samalla opiskellaan lukiokursseja. Lukiostartissa on mahdollisuus korottaa peruskoulun arvosanoja, ja suoritetut lukiokurssit kelpaavat suorituksiksi muissa lukioissa. Lukiostartti kestää puolesta vuodesta vuoteen. Keväällä voi osallistua toisen asteen yhteishakuun tai jatkaa opiskelua iltalukiossa. Lukiostarttiin ilmoittaudutaan elokuussa.

Jatkuvalla haulla tutkintoon

Turun ammatti-instituutti tarjoaa uuden tien ammattitutkintoon. Jatkuva haku antaa joustavan mahdollisuuden hakea koulutuksiin ympäri vuoden. Jatkuvan haun kautta voi hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan. Syksyllä tarjotaan mahdollisuus suorittaa esimerkiksi media-alan ammattitutkinto ja autoalan perustutkinto. Tutkinnoissa on eri toteutustapoja päiväopetuksesta viikonlopputoteutukseen. Lisätietoja löytyy ammatti-instituutin sivuilta osoitteesta: http://www.turkuai.fi/jatkuva_haku  

Lisätiedot:

Turun kaupungin kokoama infosivusto ilman opiskelupaikkaa jääneille: Jäitkö ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa? -sivut

Lisätietoja vapaista koulutuspaikoista eri oppilaitoksissa:

Oppilaitokset ilmoittavat vapaat opiskelupaikat myös osoitteessa www.opintopolku.fi