Maahanmuuttajat, ammatit ja osaaminen -seminaari kokoaa Turkuun yli 100 maahanmuuttajien ammatillisen koulutuksen asiantuntijaa Suomesta ja muualta Itämeren alueelta 31.10. - 1.11.2018. Tilaisuus on samalla opetus- ja kulttuuriministeriön Maahanmuuttajien ammatillinen koulutus -kehittämisohjelman loppuseminaari.

Seminaarin ensimmäinen päivä keskittyy ammatillisen koulutuksen reformin ja maahanmuuttajien osaamisohjelman tulosten ja vaikutusten esittelyyn. Esimerkkien avulla pureudutaan myös konkreettisiin kehittämishankkeissa kokeiltuihin koulutusmalleihin.

Tapahtuman toisen päivän tavoitteena on kokemusten jakaminen ja jatkotoimien ideointi. Toisena päivänä näkökulmaa laajennetaan myös Itämeren alueella toteutetun kotouttamisen tarkasteluun, joten päivä on osin englanninkielinen. Tilaisuus päättyy VTT Antti Maunun puheenvuoroon yhteisöllisyyden merkityksestä yhteiskuntaan, opintoihin ja työelämään kiinnittymisessä.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriö, Turun ammatti-instituutti sekä AboaNova- ja Nuotta-hankkeet.

Lue lisää: Maahanmuuttajat, ammatit ja osaaminen – Turku 31.10. – 1.11.2018