Turun lukiot ja ammatti-instituutti julkaisivat yhteishaun opiskelijavalintojen tulokset 13.6.2019. Turun kaupungin toisen asteen oppilaitokset olivat ensimmäisenä toiveena yhteensä 2631 nuorella.

Lisätietoja:

Turun kaupungin lukioihin haki yhteishaussa ensimmäisenä hakutoiveena 1317 nuorta. Aloituspaikkoja kaupungin lukioihin on 1115. Turun ammatti-instituutti oli ensimmäisenä hakutoiveena 1314 nuorella. Valintapaikkoja Turun ammatti-instituuttiin on 1393.

Yhteensä Turun kaupungin toisen asteen oppilaitokset olivat ensimmäisenä toiveena yhteensä 2631 nuorella aloituspaikkamäärän ollessa 2508. 

Valtakunnallisesti kevään yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen haki 72 100 hakijaa, joista 64 730 sai opiskelupaikan. Hakijoista 33 000 sai paikan ammatillisesta koulutuksesta ja 31 730 lukiosta. Peruskoulun päättäviä hakijoita oli 57 870, joista 95 % sai opiskelupaikan.

Yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneille nuorille on tarjolla monia mahdollisuuksia. Jatkuvan haun kautta voi hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden, ja vapaita koulutuspaikkoja voi tiedustella suoraan oppilaitoksista. Oppilaitokset ilmoittavat vapaat opiskelupaikat osoitteessa www.opintopolku.fi

Lukiostartilla mahdollisuus korottaa arvosanoja ja suorittaa lukiokursseja

Lukiostartti on tarkoitettu ilman toisen asteen koulutuspaikkaa vailla oleville. Lukiostartissa kerrataan peruskoulun ydinaineita ja samalla opiskellaan lukiokursseja. Lukiostartissa on mahdollisuus korottaa peruskoulun arvosanoja, ja suoritetut lukiokurssit kelpaavat suorituksiksi muissa lukioissa. Lukiostartti kestää puolesta vuodesta vuoteen. Keväällä voi osallistua toisen asteen yhteishakuun tai jatkaa opiskelua iltalukiossa. Lukiostarttiin ilmoittaudutaan elokuussa.

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus VALMA

VALMA-koulutuksen tavoitteena on vahvistaa edellytyksiä suorittaa ammatillinen tutkinto. VALMA kestää noin vuoden. Joustava siirtyminen tutkintotavoitteiseen koulutukseen on mahdollista missä tahansa vaiheessa koulutusta. Lisätietoa koulutuksesta ja hakemisesta löytyy Turun ammatti-instituutin sivuilta.

Jatkuvalla haulla tutkintoon

Turun ammatti-instituutti tarjoaa uuden tien ammattitutkintoon. Jatkuva haku antaa joustavan mahdollisuuden hakea koulutuksiin ympäri vuoden. Jatkuvan haun kautta voi hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan. Lisätietoja löytyy Turun ammatti-instituutin sivuilta.

Lisätiedot:

Turun kaupungin kokoama infosivusto ilman opiskelupaikkaa jääneille: Jäitkö ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa? 

Lisätietoja vapaista koulutuspaikoista eri oppilaitoksissa:

Oppilaitokset ilmoittavat vapaat opiskelupaikat myös osoitteessa www.opintopolku.fi