Euroopan taitavimmat nuoret ammattilaiset kilpailevat 26.-28. syyskuuta Budapestissä EuroSkills 2018 -tapahtumassa. Turun ammatti-instituutin hotellipalvelun opiskelija Alex Laine edustaa Suomea Hotel Receptioning -lajin kilpailussa.

Hotel Receptioning on yksilölaji, joka mittaa kilpailijoiden kykyjä hotellin vastaanoton tehtävien, kuten varausten, reklamaatioiden ja haasteellisten asiakastilanteiden hoitamisessa. Kilpailukielenä on englanti, ja asiakkaina toimivat palkatut ammattinäyttelijät.

Alex itse suhtautuu innostuneesti tulevaan koitokseen.

- On kunnia päästä edustamaan Suomea kansainvälisiin kisoihin. Olen myös kiitollinen siitä, että saan näin hienon mahdollisuuden kehittää ammattitaitoani.

Yritysmaailmasta vauhtia kisoihin

Alexin valmennuksesta vastaa hotellin asiakaspalvelun lajipäällikkö ja ekspertti Petri Hörkkö. Kilpailuun valmistautuminen on toteutettu tiiviissä yhteistyössä yrityselämän kanssa; Alex on hionut käytännön taitojaan Scandic Hotel Plazan ja Julian palveluksessa. Hän on päässyt tutustumaan esimerkiksi ketjun oman oppimis- ja tietoportaalin FUSE-ohjelman käyttöön.

- Ohjelman avulla työntekijöillemme opetetaan muun muassa palvelukonsepteja, 
turvallisuusosaamista ja eri järjestelmien teknistä hallintaa. Sen läpikäyminen on ollut Alexille hyvää valmentautumista tulevaan kilpailuun, hotellipäällikkö Janne Melos kertoo. 

EuroSkills-tapahtuma on suunnattu korkeintaan 25-vuotiaille ammattiosaajille. Kolmipäiväiseen kilpailuun osallistuu yli 500 nuorta 28:sta Euroopan maasta. Hotel Receptioning on yksi 22 lajista, joihin Suomen joukkue osallistuu. Edellisissä, vuonna 2016 järjestetyissä Göteborgin kilpailuissa Suomi sijoittui kokonaismitalimäärässä mitattuna toiseksi.