Turun ammatti-instituutin Taitaja-joukkue kokoontui perinteiseen tapaan leirikeskus Sinappiin. Päivän tavoitteena oli luoda joukkuehenkeä ja antaa kilpailijoille vinkkejä Taitaja2020-kilpailujen finaaliin valmistautumiseen.

Leiripäivän aluksi käytiin läpi toiminnallinen esittelykierros, otettiin kilpailijakuvat ja sovitettiin kisa-asuja. Iltapäivällä mukaan tulivat myös nuorten kisailijoiden valmentajat.

Unelmat voi saavuttaa kovalla työllä

Iltapäivän kohokohtana oli Turun seudun urheiluakatemian valmennuskoordinaattori Janne Salmen vierailu. Salmi on entinen huippusuunnistaja ja hän on toiminut Suomen suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja vuosina 2005-2010.

Janne kertoi omasta urheilijaurastaan ja siitä, miten hän toteutti omalla kohdallaan onnistumisen portaita. Keskeisenä onnistumisen tekijänä Janne koki oman tahdon ja sen, että on unelma.

Jokaisen tulee asettaa omat tavoitteet ja sitoutua niihin, Salmi muistutti.

Kuvassa: Janne Salmi Taitaja-leirillä leirikeskus Sinapissa.

Mitä sitten on Janne Salmen mielestä huippusuoritus?

  1. Älä anna periksi
  2. Nauti kisasta
  3. Voita vaikeudet
  4. Keskity tehtävään, elä ”tässä & nyt”
  5. Rakenna itseluottamustasi, etsi oikea tunnetila
  6. Valmistaudu niin hyvin kun voit
  7. Tiedosta kisan haasteet ja omat kykysi
  8. Aseta selkeä tavoite

Leiripäivän lopuksi Turun joukkueen johtajan toimiva Pekka Suominen kertoi matkasta Jyväskylään. Tilaisuudessa joukkueen maskotti sai myös nimen. Nimeksi tuli tällä kertaa Igor ja kummina toimi Emilia Kivikoski.