Turun ammatti-instituutin hostel- ja opetuslaiva S/S Boren arkilounaat ovat taas alkaneet.

LISÄTIETOA

Kun astuu sisälle Ravintola Kristinan avoimeen ja rauhalliseen tilaan, voi siellä aistia henkäyksen menneen maailman tuntua. 60-vuotisjuhliaan tänä vuonna viettänyt höyrylaiva S/S Bore näyttää kauniisti ikänsä. Pyöristetyistä ikkunoista tulvii sisään valoa, jota kiiltävät puiset pinnat heijastelevat. Pieni aaltoileva liikehdintä jalkojen alla muistuttaa ruokailijaa siitä, että nyt ollaan laivalla.

Ravintola Kristiinan arkilounaat ovat taas käynnissä. Keittiössä ruokaa tekevät Turun ammatti-instituutin ahkerat opiskelijat ohjaajineen. Maanantaista perjantaihin klo 11.00 -13.30 tarjoiltavalla lounaalla pääsevät myös muut kuin S/S Boren hostellin asukkaat tutustumaan laivan hienoihin puitteisiin. Lounaslistalla on päivittäin vaihtuvan lämpimän ruuan lisäksi aina myös kasvisvaihtoehto ja lounaaseen sisältyy laaja valikoima erilaisia salaatteja sekä jälkiruokakahvi tai tee.

Päivän lounas on tarjolla salaattibuffetin jälkeen, mutta kasvisruoka tilataan erikseen henkilökunnalta. Annosta ei tarvitse odottaa pitkään varsinkin, jos tilauksen tekee samalla kun aloittaa runsaan salaattipöydän antimista. Salaattibuffetti on täynnä erilaisia makuja Waldorfin salaatin kaltaisista klassikoista hieman modernimpiin nuudelisalaatteihin. Erilaiset ruokavaliot on otettu hienosti huomioon. Painotus on kasvispohjainen ja suurin osa pöydän antimista oli laktoosittomia ja gluteiinittomia.

Bore on lounaspaikkana idyllinen ja ihastuttavan rauhallinen. Sinne eivät kuulu liikenteen äänet ja rauhallisimmillaan ravintola on ennen puolta päivää, jonka jälkeen lounaalle alkaa saapua asiakkaita tasaisena virtana. Maukkaan ja täyttävän lounaan jälkeen Bore houkuttelee vielä jäämään istuskelemaan kahvikupilliselle. 

Jos et kerkeä Boren lounaalle viikolla, niin pientä luksusta viikonloppuun voi hankkia aloittamalla päivän Ravintola Kristiinan aamiaisella. Kuten lounaan, myös aamiaisen voi ostaa hostellin vastaanotosta. Kun Bore palkittiin Suomen Parhaana Hostellina 2020, mainittiin palautteessa erityisesti mahtava aamupala ja ystävällinen palvelu.

Asiasanat: