Turun ammatti-instituutissa on todettu yksi koronavirustartunta. Altistuneisiin on oltu yhteydessä ja annettu lisäohjeita. TAI muistuttaa samalla huolehtimaan turvallisuudesta ja hygieniasta.

Turun ammatti-instituutissa Ruiskadun kampuksella on todettu koronavirustartunta 1.10. Tartuntatautiviranomaiset ovat olleet yhteydessä altistuneisiin sekä antaneet ohjeet karanteenista ja jatkotoimista. Altistuneita on Ruiskadun kampuksella, Lemminkäisenkadun koulutalossa ja Aninkaisten koulutalossa.

Tärkeää hakeutua ajoissa koronatestiin!

Koronavirukseen sopivissa infektio-oireissa koronatesti on aina aiheellinen. Koronan oireet kouluikäisillä lapsilla ja nuorilla voivat olla hyvin lieviä ja myös vatsaoireita esiintyy. Oppilaitokseen ei saa mennä oireisena, ei vaikka oireet olisivat lievät. Koronatilanteen vuoksi Turun kouluissa ja oppilaitoksissa noudatetaan tehostettuja hygieniakäytäntöjä.

- Jokaisen pitää viimeistään nyt noudattaa koronan varotoimia: käyttää maskia THL:n ohjeiden mukaisesti, huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta. Koronaepidemia kiihtyy koko maassa, ja siksi on äärimmäisen tärkeää noudattaa annettuja ohjeita. Lisäksi lievissäkin oireissa on syytä hakeutua koronatestiin, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi muistuttaa.

Koronainfektion oireet

Koronainfektion oireet voivat esiintyä joko yksinään tai erilaisissa yhdistelmissä. Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi kurkkukipu, nuha, lihas- tai päänsärky, ripuli, pahoinvointi, haju- ja makuaistin menetys, yskä, kuume, hengenahdistus.

Koronavirusta ei voi erottaa muista tavallisista infektioista ilman koronatestiä. Koronatestiin saa lähetteen soittamalla koronaneuvontapuhelimeen. Aikuiset opiskelijat voivat tehdä Omaolossa oirearvion.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelin p. 02 266 2012 (arkisin maanantaista torstaihin klo 8-15 ja perjantaisin klo 8-12).