Turun kaupunki ja Turun ammatti-instituutti ovat linjanneet 19.11. opiskelun jatkumisesta osittaisena etäopetuksena vuoden 2020 loppuun.

Turun ammatti-instituutti siirtyy 23.11.–31.12. opetuksessa niin sanottuun hybridimalliin, jossa osa opetuksesta toteutetaan lähiopetuksena ja osa etäopetuksena. Opiskelijat vuorottelevat lähiopetuksessa, jolloin turvavälien toteuttaminen pystytään paremmin varmistamaan. Työelämässä oppiminen jatkuu suunnitelmien mukaan. Ratkaisut opetuksen toteuttamisesta tehdään koulutaloittain ja koulutusyksiköittäin.

Ratkaisulla pyritään turvaamaan kaikkien opiskelijoiden opintojen eteneminen ja samalla ehkäisemään uudet koronatartunnat. Opiskelijoiden ja henkilökunnan tulee käyttää suojamaskia tai visiiriä oppilaitoksen tiloissa. Maskeja on saatavissa kaikissa koulutaloissa, mikäli käytössä ei ole omaa maskia.

– Koronatilanne on Turun seudulla edelleen vakava ja vaatii jokaiselta sitoutumista annettujen ohjeiden noudattamiseen. Muistutamme edelleen, että oppilaitokseen ei pidä tulla, mikäli on vähäisiäkin oireita, sanoo palvelualuejohtaja Hannu Immonen.

Koronatilanteen vuoksi Turun päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa noudatetaan tehostettuja hygieniakäytäntöjä.