Joukko ravintola-alan opettajia ja opiskelijoita lähtee Suomen suurlähetystöön toteuttamaan Suomi-juhlaviikkoa. Teemana on Suomen rikas ruokakulttuuri: saaristo, Järvi-Suomi ja Lappi. 

Oppi ja kokemus suurlähetystötason edustustilaisuuksista on ainutlaatuinen asia. Projektin tavoitteena onkin kehittää ammatillista osaamista monikulttuurisessa toimintaympäristössä. Samalla opiskelijoiden, opetushenkilöstön ja oppilaitosten kansainväliset valmiudet paranevat.

Tänä vuonna matkaan lähtee kuusi keittiö- ja saliosaajaa opettajista opiskelijoihin. He ovat TAI:sta, Turun ammatti-instituuttista ja RASEKO:sta, Raision seudun koulutuskuntayhtymästä. Projekti rahoitetaan EU:n Erasmus+ -rahoituksella.

Vastaavia tilaisuuksia on järjestetty muun muassa Thaimaassa Bangkokin suurlähetystössä.  

Oppia ja ohjelmaa Lissabonissa 

Ensimmäisen viikon ryhmä tekee töitä Suomen suurlähetystölle. Teemana on Suomen rikas ruokakulttuuri: saaristo, Järvi-Suomi ja Lappi. Suurlähetystön vieraat pääsevät nauttimaan ruoan ja juoman merkeissä mauista ympäri Suomea. Raaka-aineet ja rekvisiitat ovat suomalaisia ja pääosin Suomesta toimitettuja, ja niihin yhdistetään myös portugalilaista ruokakulttuuria. Tiimi on suunnitellut tarjoiltavan menun sekä visuaalisen ilmeen niin annoksiin, cocktaileihin kuin palveluunkin.  

Lounaat, illalliset ja cocktailtilaisuudet järjestetään Suomen suurlähettilään residenssissä, jossa vieraina on muun muassa Portugalin parlamentin jäseniä, ravintola- ja elintarvikealan toimijoita, ja tarkoitus on edistää myös Team Finland -yrityshanketta. Edustustilaisuuksien kokonaissuunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat opiskelijat ja opettajat, ja kaikki on tehty tiiviissä yhteistyössä suurlähettilään ja muiden lähetystön toimijoiden kanssa. 

Suurlähetystöosuuden jälkeen opiskelijat jatkavat työelämäjaksojaan Lissabonin ravintoloissa.