Paraistenseudun koulun 9-luokkalaiset Aikon, Leevi ja Matias lunastivat Turun Taitaja9-paikalliskilpailusta paikan toukokuussa Porissa järjestettävään finaalikilpailuun.

Pro Amis -joukkueen valmentajana toimi opinto-ohjaaja Tapani Heinonen. Turun alueen paikalliskilpailussa oli mukana kaikkiaan 130 joukkuetta.

Turun Osuuskauppa palkitsi S/S Borella 16.2. pidetyssä tilaisuudessa kilpailijat kesätyöpaikoilla ja kunniakirjoilla. Palkinnot luovuttivat Jenna Pajulo TOK:ista ja Pekka Suominen Turun ammatti-instituutista. Tutustu ja tienaa -harjoittelujakso tarjoaa nuorille kesätyöpaikan TOKin Turun alueen toimipisteessä.

Aikonilla, Leevillä ja Matiaksella on edessä yhteishaku ja suunnitelmat opinnoista ovat jo valmiina – kädentaitojen ammatit kiinnostavat.

Taitaja 9-finaalissa kilpailee 36 joukkuetta eri puolilta Suomea. Varsinais-Suomesta mukana on viisi joukkuetta. Taitaja2022-tapahtuma järjestetään Porissa 17.–18.5.2022.

Taitaja9-kilpailu

Taitaja9 on hyväntuulinen ja toiminnallinen kädentaitokilpailu, joka tempaa mukaansa niin 7.–9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin. Vauhdikas tapahtuma on hauska tapa tutustua eri ammattialoihin. Kisassa tarvitaan monen oppiaineen osaamista.

Taitaja9 on koko yläkoulun kisa. Kilpailu on leikkimielinen, mutta tehtävät vaativat näppäryyttä ja luovuutta. Samasta koulusta voi paikalliskilpailuun osallistua useampia joukkueita. Joukkueet ovat kolmihenkisiä, ja osallistujien tulee olla 7.–9.-luokkalaisia. Kussakin joukkueessa saa olla eri luokkien ja luokka-asteiden oppilaita, mutta joukkueen jäsenten tulee olla samasta koulusta.