Poroa, lakkaa, mustajuurta, punakaalia – lokakuun lopussa Turkuun avautuvan Møs pop up -ravintolan ruokalistalla maistuvat sesongin parhaat maut. Ravintolan menu ei ole vielä valmis, mutta kokeiluannokset lupaavat paljon, sillä ne ovat sekä kauniita että herkullisia.

Pop-up ravintola Møs

Avoinna
25-27.10.2022
klo 18:00-21:00
Lemminkäisenkatu 14, 20520 Turku
ravintola.mos@gmail.com

Instagram | @popup.mos
TikTok | @popup.mos

Kunnianhimoisesta pop up -ravintolasta vastaavat Turun ammatti-instituutin à la carte -tutkintoa suorittavat kokkiopiskelijat, jotka valmistuvat ammattiinsa ensi keväänä. Pop up -ravintolan perustaminen ja pyörittäminen on osa tutkintoon kuuluvia opintoja.

Møs-ravintolan teemana ovat pohjoismaiset maut ja tyylinä on fine dining. Ravintola tulee toimimaan Lemminkäisen koulutalon Taito-ravintolassa 25.–27. lokakuuta.

– Tämän pop up -ravintolan tekemisessä parasta on se, että pääsee ideoimaan ja käyttämään luovuuttaan sekä kokeilemaan eri asioita. Meillä on aivan mahtava luokkahenki ja avoin ilmapiiri, joten jokainen uskaltaa kertoa ideansa ääneen. EI tarvitse pelätä sitä, että joku sanoisi pahasti, kertovat opiskelijat Julia Rinkinen ja Ada Laine.

– Olemme saaneet tehdä tätä projektia todella itsenäisesti, mutta toisaalta meillä on tässä koko ajan opettajat tukena ja turvana, joten apu on lähellä, jos sitä tarvitaan!

Møs on kunnianhimoinen projekti

Monen ruokalajin illallisen tarjoavan fine dining -ravintolan valitseminen on opiskelijoiden mielestä ehkä pieni riski, mutta he haluavat tarjota asiakkailleen hienon kokemuksen ja ainutlaatuisia raaka-aineita ja annoksia – sekä myös haastaa itsensä ja toisensa.

­­­ – Mielenkiintoista nähdä, millaisia puolia opiskelukavereista vielä paljastuu, kun toimitaan kovan paineen alla, Rinkinen naurahtaa.

Pop up -ravintolassa ovat mukana kaikki kolmannen vuosikurssin kokkiopiskelijat, joita on yhteensä parikymmentä.  He ovat ammentaneet ideoita koulun opetuksen lisäksi myös työharjoittelupaikoistaan, joihin kuuluvat muun muassa Kaskis, Kakolanruusu, Nerå ja Brahen kellari.

Projektissa ovat mukana myös Ammatti-instituutin toisen vuosikurssin tarjoilijaopiskelijat.

Møs -ravintolan etenemistä voi seurata ravintolan Instagram- ja TikTok-tileiltä. Tileiltä löytyy tietoa myös pöytävarauksen tekemisestä.

Møs-ravintola on avoinna 25.–27.10. Jokaisena päivänä on yksi kattaus, joka alkaa klo 18. Kattaukseen mahtuu 40 asiakasta.

 

Teksti ja kuvat: Heli Nieminen

Kaupunginosa/Alue: