Microsoft Edge -selaimella uusi Metku on automaattisesti ohjelmoitu aloitussivuksi. Poikkeuksena sääntöön ovat kasvatuksen ja opetuksen OPAS-koneet.

Metkusta löydät apua moniin askarruttaviin asioihin, kuten hankintoihin, it-ongelmiin, työhyvinvointiin ja palvelussuhdeasioihin. Uudesta Metkusta saat kaiken saman tiedon kuin vanhastakin, mutta selkeämmin ja siivottuna.

Metku-nimen kirjoitusasussa aiemmin keskellä ollut iso T-kirjain on pienennetty nyt tasavertaiseksi.

Missä se uusi Metku luuraa?

Uusi Metku sijaitsee pilvipohjaisessa Sharepoint Online -ympäristössä, joten myös sen osoite muuttuu. Uuden intran löydät 1.2. alkaen täältä.

Käyttäjien alkuhämmennystä helpottamaan vanhan MeTkun etusivulta löytyy linkki uuteen Metkuun ja Microsoft Edge -selaimella uusi Metku on automaattisesti ohjelmoitu aloitussivuksi. Poikkeuksena sääntöön ovat kasvatuksen ja opetuksen OPAS-koneet, joihin on asennettu aloitussivuksi TOP-keskuksen näkymä. Tämä johtuu tietoturvasyistä.

Ohje OPAS-koneelta Metkuun kirjautumiseen löytyy täältä. Ensimmäisellä käyttökerralla sinun tarvitsee käytännössä vain hyväksyä näytölle ilmestyvä tietoikkuna.

Tallenna itse osoite myös muiden selainten suosikkeihin. Huomaa kuitenkin, että uusi Metku aktivoituu Edgen aloitusnäytölle vasta sitten, kun käynnistät koneen uudelleen keskiviikkoaamuna.

Uuden intran toiminnoista löydät lisätietoja esimerkiksi Metkusta löytyvästä uutisesta.