Turun ammatti-instituutin TAITOnews ilmestyy torstaina 2.2.2023. Lehti on ajankohtainen katsaus nykyaikaisen ammatillisen koulutuksen joustaviin polkuihin rakentaa oma henkilökohtainen opinto- ja työura.

TAITOnews on Turun ammatti-instituutin printti- ja verkkojulkaisu, jonka sisällössä ja ulkoasussa opiskelijoiden monipuolinen osaaminen näkyy vahvasti. TAIn opiskelijat ja henkilökunta vastaavat lehden sisällöntuotannosta, visuaalisesta ilmeestä ja painotyöstä.

Lehdessä nousevat esiin erityisesti eri alojen opiskelijoiden yhteistyöprojektit. Opiskelukokemuksiaan valottavat useat eri elämän ja koulutuksen vaiheissa olevat opiskelijat.

Lehdessä kerrotaan myös muun muassa TAIn monipuolisista opiskelijoiden ohjaus- ja tukipalveluista sekä Kupittaa-Itäharjun alueelle rakennettavasta Taito-kampuksesta. Opiskelijat saivat myös mahdollisuuden tavata opetusministeri Li Anderssonin ja esittää ministerille juuri nuoria kiinnostavia kysymyksiä.

- Yhteistyönä toteutunut lopputulos on huikea. Lehden kannen suunnittelusta järjestettiin kilpailu media-alan opiskelijoille. Opiskelijat vastaavat myös lehden taitosta ja pitkälti myös lehden valokuvista ja grafiikasta. Henkilökunta on ideoinut lehden sisältöä ja antanut vahvan osaamisensa sen toimittamiseen, kertoo TAITOnews-lehden päätoimittaja Lea Froloff.  

Kaikkien aikojen ensimmäinen TAITOnews julkaistiin viime vuonna korona-aikaan. Uutuutena TAITOnews 2023 tarjoaa opiskelijoiden toimittamaa monimediasisältöä lehden verkkosivuilla osoitteessa www.taitonews.fi.

- Kokonaisuus on askel yhä laadukkaampaan ja kokonaisvaltaisempaan esitystapaan. Eri mediamuotojen yhdistelmä – tekstit, valokuvat, grafiikat, podcastit ja videot – on uudistus, josta haaveilimme varovaisesti. Se toteutui hienosti opiskelijoista kootun monimediatiimin ahkeroidessa, kertoo projektikoordinaattori Anne Aksentjev TAIn viestinnästä.

Valmistu kaikkeen. Varaudu parhaimpaan.

Lisätiedot:

Projektikoordinaattori | TAI
Anne Aksentjev
anne.aksentjev@edu.turku.fi