Vierailusarjan aikana opiskelijat kuulevat huippukokkien urapoluista ja saavat käytännön vinkkejä ruoantekemiseen. Kuka tahansa voi varata pöydän mestarin ja opiskelijoiden valmistamaan kolmen ruokalajin lounasmenuun.

Opetusravintola Taidossa vierailee kevään aikana joukko kotimaisia huippukokkeja. Heitä ovat Pekka Terävä, Serko Rantanen, Simo Hallikainen ja Janne Juvonen.

Mestarit Goes Taito -vierailusarja tarjoaa opiskelijoille tarinoita siitä, miten ravintola-alan ammattilaisten urapolut ovat rakentuneet ja minkälaisia onnistumisia ja epäonnistumisia se on heiltä vaatinut. Luentojen lisäksi ohjelmaan kuuluu opetuskeittiöitä, joissa opiskelijat saavat mestareilta vinkkejä kattaukseen ja ruoanlaittoon.

Vierailun jälkimmäisenä päivänä opetusravintola Taito myy mestarin ja opiskelijoiden valmistamaa kolmen ruokalajin lounasmenuta asiakkaille (16 €/hlö). Lounaan hinnalla on tarkoitus kattaa raaka-ainekulut, ei tuottaa voittoa.

Ensimmäisenä huippukokkina toimii Pekka Terävä

Mestarit Goes Taito -vierailusarjan aloittaa vuoden kokiksi ja Kokkien kokiksi valittu Pekka Terävä. Michelin-tähdellä palkitun Ravintola Olon lisäksi hän toimii ravintoloitsijana muun muassa Emossa, Brasassa, Egossa, Särkänlinnassa ja Olkkalan Kartanossa.

Mitä opiskelijat voivat odottaa sinulta vierailun aikana?

- Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, Terävä naurahtaa puhelimitse kesken työnteon.

Hetken kuluttua hän vakavoituu ja lisää:

- Hienoa päästä kertomaan opiskelijoille, miten hienosta alasta on kysymys.

Ravintola- ja cateringala on tiimityötä

Terävällä on lähes 40 vuoden kokemus ravintola- ja cateringalasta. Matkan varrelle on mahtunut ylä- ja alamäkiä, eikä iän lisääntymisen myötä asioita katso enää samalla lailla kuin nuorempana.

- Kilpailuvietti ei ole samanlainen kuin nuorempana. Toki jos naapuriravintolalla menee hyvin, sitä haluaa itsekin onnistua. Mutta nykyään iloitsen enemmän siitä, että saan tehdä töitä huippujengin kanssa, jonka ambitiot ovat samat kuin itselläni. Teemme laadukasta huipputuotetta intohimolla.

Tämän viestin Terävä haluaa välittää myös opiskelijoille.

- Suomessa on ollut paradoksi suomalaisesta yksin hiihtämisestä. Todellisuudessa jokaisella yksilöurheilijalla on valtava tiimi ympärillään. Ravintolamaailmassa on sama juttu.

Terävän intohimona on säilynyt suomalaisen ja pohjoismaisen ruoan puolesta puhuminen. Herkulliset kotimaiset raaka-aineet näkyvät Mestarit Goes Taito -vierailulla opiskelijoiden kanssa asiakkaille valmistettavissa lounasmenuissa.

- Sydäntalven rospuuttoajan valikoimissa on muun muassa maa-artisokkaa ja kotimaista hanhea. 

Asiakkaille varattavissa olevat Mestarit Goes Turku -lounasmenut:

8.2. Pekka Terävä
8.3. Serko Rantanen
6.4. Simo Hallikainen
10.5. Janne Juvonen

Pöytävaraukset: ravintola.taito@turku.fi tai 044 907 5396, myyntipalvelu.