Turun ammatti-instituutin Peltolan koulutalossa järjestetään Rekrymessut keskiviikkona 15.2.2023 jo viidettä kertaa ja suurempana kuin koskaan. Tänä vuonna tapahtuma uudistuu siten, että edustettuna on aiempien tekniikan alojen lisäksi myös sosiaali- ja terveysala. Yritykset osallistuvat tapahtumaan ennätysinnokkaasti, sillä työmarkkinoilla on näillä aloilla tunnetusti tällä hetkellä osaajapulaa.

Messuille osallistuvat Turun ammatti-instituutin kolmen yksikön opiskelijat Peltolasta, Kuormakadulta ja Ruiskadulta. Paikalle odotetaan lähes 1800 kävijää, ja messuilla on huimat 55 näytteilleasettajaa. Opiskelijoiden työpanos on ollut tapahtuman rakentamisessa merkittävä, kun koulun tiloista muodostetaan päivän ajaksi varsinainen messukeskus.

Tapahtumapäivä alkaa yritysten ja oppilaitoksen yhteisellä brunssitilaisuudella, jossa verkostoidutaan, etsitään uusia yhteistyömuotoja ja vaihdetaan viimeisimpiä kuulumisia. Työnhakijoille eli opiskelijoille messuhallin ovet aukeavat klo 11 ja messut jatkuvat klo 14 asti.

Tilaisuudessa solmitaan aidosti hyviä työsuhteita

Turun ammatti-instituutti saa yrityksiltä paljon yhteydenottoja opiskelijoiden työllistymiseen ja työvoiman tarpeeseen liittyen. Tapahtuma onkin syntynyt molemminpuolisesta tarpeesta löytää sopivimmat työntekijät ja parhaat työpaikat opintojen suorittamiseen ja uran luomiseen.

Työmarkkinatilanne ja joustavat opiskelumahdollisuudet niin oppilaitoksessa kuin työpaikoillakin kannustavat yrityksiä ja Turun ammatti-instituuttia entistä tiiviimpään yhteistyöhön, sillä osaavaa työvoimaa tarvitaan paljon ja uusia kouluttautumistapoja ja yhteistyömuotoja kehitetään jatkuvasti. Aiempien vuosien kokemukset messuilta osoittavat, että tässä tilaisuudessa solmitaan aidosti hyviä työsuhteita.

Mainio tapa esitellä opiskelijoille eri alojen toimintaa

Useana vuonna tapahtumassa mukana ollut Mesekon oy:n myyntijohtaja Tero Nättiaho kommentoi yrityksen osallistumista tapahtumaan:

- Meille on tärkeää, että ala kiinnostaa ja nuoret saadaan mukaan. Meillä on myös hyviä kokemuksia pitkästä yhteistyöstä Turun ammatti-instituutin kanssa. Tällaiset tilaisuudet ovat tehokkaita tapoja kertaheitolla tavoittaa niin nuoret, yritysverkosto kuin oppilaitoskin.

Vuoden alussa toimintansa aloittanut Varsinais-Suomen hyvinvointialue pistää osittain kuviot uusiksi sote-puolen työnantajan roolissa.

- Meillä on ikääntyneiden palveluissa valtava pula osaavasta ja ammattitaitoisesta henkilöstöstä. Koen, että tämänkaltainen tapahtuma on mitä mainioin tapa esitellä alan opiskelijoille hyvinvointialueen toimintaa ja monipuolisia työtehtäviä, joita meillä on avoinna koko ajan, tulosaluejohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen Varsinais-Suomen hyvinvointialueelta sanoo.

Koneistajaksi toista vuotta opiskeleva ja parhaillaan ammattitaidon SM-kisoihin valmistautuva Rasmus Saarinen aikoo myös ottaa tapahtumasta hyödyn irti:

- Työskentelen jo nyt kahdessa alan yrityksessä opiskeluiden ohessa, mutta aion ehdottomasti osallistua tapahtumaan. Haluan selvittää, onko mukana yrityksiä, joissa pääsisi kokeilemaan sellaisia työstömenetelmiä ja laitteita, joita ei vielä ole tullut töissä tai koulutuksessa vastaan. Hakeutumalla töihin tai opiskelemaan sellaisiin yrityksiin on mahdollisuus monipuolistaa osaamistaan.