YK:n kansainvälisenä suvaitsevaisuuden päivänä (16.11.) Juhannuskukkulan koulutalossa järjestetään elokuvapäivä, joka kannustaa yhdenvertaisuuteen ja eri alojen yhteistyöhön. Elokuvapäivää varten Kaikkien Kukkula -hankkeessa tehdään Juhannuskukkulan toimintaa esittelevä elokuva, joka käsittelee myös kiusaamisteemaa.

Juhannuskukkulan koulutalossa opiskelee noin 1100 opiskelijaa viidellä eri alalla. Iso koulutalo tuo mukanaan paljon hyvää. Se tuo silti mukanaan myös kiusaamista ja muita ikäviä ilmiöitä.

Juhannuskukkulan koulutalon opiskelijakunnan hallitus (OPKU) ideoi tapoja vähentää koulussa tapahtuvaa kiusaamista ja alojen välisiä raja-aitoja. Syntyi ajatus yhdenvertaisuutta edistävästä Kaikkien Kukkula -elokuvapäivästä.

Erityiseksi elokuvapäivän tekee se, että TAIn opiskelijat kuvaavat sinne oman elokuvan. Se on dokumentaarinen tarina Juhannuskukkulan opiskelijoista, eli siitä, keitä he ovat ja minkälaisella alalla he opiskelevat.

-  Haluamme saada näkyville, minkälaisia ihmisiä ja aloja täällä on. Moni koulumme opiskelijoista ei tiedä, miltä esimerkiksi sähkön tilat näyttävät, Juhannuskukkulan koulutalon opiskelijakunnan varapuheenjohtaja Annika Kåla kertoo.

Elokuvassa on tarkoitus käsitellä myös kiusaamisteemaa.

- Haluamme vähentää kiusaamista koulutalossa. Avainsana on yhdenvertaisuus. Se, että opiskelijat saisivat kavereita muiltakin aloilta.

Elokuva on tällä hetkellä käsikirjoitusvaiheessa, ja sen on tarkoitus olla valmiina ensi syksynä. Ensiesitys on Juhannuskukkulan koulutalossa 16.11.

- Se on YK:n kansainvälinen suvaitsevaisuuden päivä, Kåla sanoo.

Media-alalla opiskeleva Kåla toimii opiskelijakunnan hallituksessa ensimmäistä vuotta. Sinä aikana hän on päässyt järjestämään muun muassa erilaisia teemaviikkoja ja muita tapahtumia. Opiskelijakunnan toiminnasta hänellä on pelkästään hyvää sanottavaa.

- Muutin viime syksynä Salosta Turkuun opiskelemaan, enkä tuntenut täältä oikein ketään. Opku-toiminta on ollut mahtava tapa tutustua täällä muihin opiskelijoihin ja henkilökuntaan.

Kaikkien Kukkula sai Nuorisovaltuuston hankerahaa

Juhannuskukkulan OPKU sai Kaikkien Kukkula -idealle Nuorisovaltuuston hankerahaa. Sitä voi hakea Turussa asuvien tai opiskelevien 13–19-vuotiaiden nuorten muodostamat ryhmät, joissa on vähintään kolme nuorta. Rahaa myönnetään enintään 2000 euroa hanketta kohti.

Nuorisovaltuuston hankerahaa saaneet hankeideat 2023:

- Masista pakoon metsään – Kiinamyllyn koulun ystävät 1250 €
- Kaikkien Kukkula – Juhannuskukkulan koulutalo 1400 €
- Joukojazz, Puolalanmäen lukion opiskelijakunnan hallitus 2000 €
- EYP Varsinais-Suomen Kevätpäivät, EYP Varsinais-Suomi 950 €
- Elokuvailta, Turun klassillisen lukion opiskelijakunnan hallitus 2000 €
- Tsykin kevään virkistyspäivä, Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion oppilaskunnan hallitus 2000 €
- (Jaettu) Retkipäivä Kuhankuonolle, Turun Lyseon koulun oppilaskunta 200 €
- (Jaettu) Missä syntyy yksinäisyys, Loisto 200 €