Turun ammatti-instituutti järjestää keskiviikkona 15.2.2023 sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan alojen rekrymessut Peltolan koulutalossa. Jo viidettä kertaa järjestettäville messuille osallistuu Turun ammatti-instituutin opiskelijoita mm. sosiaali-, terveys-, kiinteistöpalvelu-, rakennus-, puu-, maanmittaus-, LVI-, auto- ja logistiikka- sekä kone- ja tuotantotekniikan aloilta.

Haluatko yrityksesi mukaan tapahtumaan? Ota yhteyttä:

Vilkaisu uusimpaan Ammattibarometriin II/2022 osoittaa selvin indikaattorein, että tekniikan ja sote-alan työntekijöille on Varsinais-Suomessakin tarvetta. Turun ammatti-instituutti saa yrityksiltä paljon yhteydenottoja koskien osaajapulaa ja opiskelijoiden työllistymistä. Koulutussopimuksia ja oppisopimuksia solmitaan kiihtyvällä tahdilla ja kesätyön hakukausi kolkuttelee jo nurkan takana. Oppilaitoksemme vastaa yritysten tarpeisiin tuomalla samalla kertaa yhteen tapahtumaan työelämään kaivatut tulevat ammattilaiset sekä yritykset, jotka ovat valmiit tarjoamaan heille töitä.

Paikalle odotetaan saapuvaksi jopa 1800 kävijää

Messuilla oli viimeksi mukana ennätykselliset 50 näytteilleasettajaa etsimässä itselleen työntekijöitä sekä kesätöihin että pidempiaikaisiin työsuhteisiin. Odotukset vuoden 2023 tapahtumasta eivät ole ainakaan yhtään vähäisemmät. Jo nyt monet yhteistyökumppanit ovat ilmoittautuneet innolla mukaan. Useat aiemmin osallistuneet yritykset lähtevät mukaan uudestaan, koska ovat kokeneet rekrytapahtuman hyödylliseksi. Toisaalta tällä hetkellä paikkansa varanneista yrityksistä noin puolet ovat mukana ensimmäistä kertaa, joten tilausta tällaisille tapahtumille selvästi on.

TAIn Tekniikan Rekrymessut ovat aikanaan syntyneet tarpeesta löytää sekä sopivimmat työntekijät että parhaat työpaikat joko opintojen suorittamiseen tai uran luomiseksi. Sosiaali- ja terveysalalla lähdettiin innolla yhteistyöhön mukaan sekä oppilaitoksen panoksella että yrityskentällä, sillä mukaan on jo alkuvaiheessa ilmoittautunut toistakymmentä yritystä.

Messupäivä alkaa yritysten ja oppilaitoksen yhteisellä brunssitilaisuudella, jossa keskustellen etsitään uusia yhteistyömuotoja ja verkostoidutaan saman alan toimijoiden kanssa. Osaavaa työvoimaa tarvitaan paljon ja uusia kouluttautumistapoja ja yhteistyömuotoja kehitetään jatkuvasti.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on jo hyvässä vauhdissa, mutta mukaan mahtuu edelleen niin kauan kuin paikkoja riittää. Aiempien vuosien kokemukset messuilta osoittavat, että tässä tilaisuudessa solmitaan aidosti hyviä työsuhteita.